Haberler

Romanlar, Uyuşturucuya Savaş Açacak

İçişleri Bakanlığı ve Romanlar Konfederasyonu işblirliğiyle yürütülen "Bağımlılık Hayata Olsun Projesi" kapsamında, gençlerin başta uyuşturucu olmak üzere kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması hedefleniyor Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Çokyaşar: "Proje kapsamında sinema, tiyatro, müzikal etkinlik,

METİN GİRGİN - İçişleri Bakanlığı ve Romanlar Konfederasyonunca yürütülen "Bağımlılık Hayata Olsun Projesi" kapsamında gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması amaçlanıyor.

Pilot bölge seçilen Kocaeli'de 15 Eylül'de hayata geçirilecek proje çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü desteğiyle çocuk ve gençlere yönelik sanatsal, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenecek.

Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, AA muhabirine, son zamanlarda uyuşturucu, özellikle bonzai kullanımı ve satışıyla ilgili çok üzücü haberler aldıklarını, Türkiye'de sadece Roman vatandaşların uyuşturucu kullanmadığını, uyuşturucunun bütün toplumun kanayan yarası olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başlattığı Roman açılımı sonrası, Roman toplumunun kendilerini daha iyi ifade edebilecek dernek ve sivil toplum kuruluşlarını ortaya çıkardığına dikkati çeken Çokyaşar, bu kapsamdaki projenin de ülkede ilk olduğunu savundu.

Çokyaşar, bireylerin uyuşturucuya değil de hayata bağımlı olmaları gerektiğine dikkati çekerek, şu düşünceleri paylaştı:

"İnsanların içinde yaşama sevinci olmalı. Proje kapsamında sinema, tiyatro, müzikal etkinlik, dans kitap okuma ve gezi gibi etkinlikler gerçekleştireceğiz çünkü bu gibi etkinlikler hayatımızla ilişkimizi daha pozitif yöne çeker. Sadece Romanların değil, uyuşturucuyla yüz yüze kalabilecek başkalarının da çocuklarını gözetim altına alıp, onlara da yardımcı olacağız. Çocukların ve gençlerin uyuşturucuya bulaşmaması için mücadele ediyoruz. Bağımlı insanların tedavisinin tıbbi olarak yapılması lazım.

Çocukların geleceğe dair iyi işler yapmaları için onları kötü çehre ve çevreden korumak zorundayız. İstediğiniz kadar çocuğunuzu iyi okula gönderin. Çocuk, oradan çıkıp yanlış çevreye girdiğinde, tüm aktivasyonunu yitirir."

"Sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda eksik insanlara daha fazla nüfuz ediyorlar"

Projenin 8 ay süreceğini aktaran Çokyaşar, çalışmayı ülkeye yaymak istediklerini, uyuşturucuyla mücadelede sivil toplum desteğinin şart olduğunu dile getirdi.

Çokyaşar, Romanların uyuşturucuyla anılmalarından rahatsızlık duyduklarına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Roman mahalleleri o baronların hedef kitlesidir çünkü oralarda bu işi çok daha kolayca yapabiliyorlar. Sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda eksik insanlara daha fazla nüfuz ediyorlar. Bu illet çok düşük fiyatlara satılıyor. Bunu gidip zengin muhitlerde satamıyorlar. Roman mahallelerini çok kirletti bunlar. Zaten savaşımız bu uyuşturucu baronlarıyladır. Mahallemizdeki çocukları kurtarmak istiyoruz. Uyuşturucu nedeniyle çocuk ve gençlerin cezaevine girmesine karşıyız.  Bu çocukların hem rehabilite edilmesi hem de devlet tarafından istihdam edilmesi lazım. Rehabilitasyonla iş desteğini sağlarsak, bu çocukları kurtarabiliriz.

Projeyle tiyatro, konser, resim ve ebru gibi sanat dallarıyla terapi yapmak istiyoruz. Bakanlık, projenin 70 bin lirasını karşıladı, geri kalan kısmını ise diğer kurumların desteğiyle temin ettik." - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title