Haberler

Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Çokyaşar Açıklaması

"Biz artık okumak istiyoruz.

Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, "Biz, artık okumak istiyoruz. Biz okumaktan yanayız. Biz, 'okumuyorlar' diye lanse edilmek istemiyoruz" dedi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Çokyaşar ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Tuna, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmede yaptığı konuşmada, romanların örgütlenme çalışmalarının önemine değindi. Eğitim konusundaki hassasiyetlerini de aktaran Tuna, şunları kaydetti:

"Biz çocuklarımızın iyi eğitim almasını önemsiyoruz. Roman çocuklarımızın da tabii ki iyi eğitim alması, devamsızlık yapmamaları, okullarımızdan mezun olarak daha iyi yerlerde üniversiteye gitmeleri, üniversite okumayanların meslek liseleri veya beceri kazandırma kursları vasıtasıyla nitelik kazandırılarak meslek sahibi olmaları çok önemli. Müzisyen olarak bir kabiliyetleri var ama herkes müzisyen olacak diye bir kaide yok. Mühendisler de olsun, bilim adamları da mucitler de çıksın. Burada roman derneklerimize biraz daha fazla görev düşüyor. Biraz daha fazla destek olunması lazım."

Tuna, Konfederasyonun birlik ve beraberliğe hizmet etmesini, kopmalara izin vermemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Çokyaşar da Vali Tuna'ya kendilerine gösterdikleri nezaketten dolayı teşekkür ederek, Eskişehir'de azımsanmayacak sayıda bir roman nüfusu olduğuna dikkati çekti.

Kentteki roman mahallesini gezdiklerini, vatandaşlarla sohbet ettiklerini anlatan Çokyaşar, "Konfederasyon olarak 'roman mahallesi' kavramının da iyi bir kavram olmadığını düşünüyoruz. Roman mahallesi kavramı, laz mahallesi kavramı, çerkez mahallesi kavramı... Fakat niçin bu mahalle kavramı oluşturulmuş, neden bu insanlar aynı yerlerde yaşamayı çok istiyorlar. Bunun nedenlerini de bilmek ve bulmak lazım. Durup dururken hiç kimse ardı ardına yerleşmiyor. Bunun eğitimsizlikle, istihdamla, sosyal entegrasyonda olan eksikliklerin etkisiyle alakası var" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çokyaşar, "roman çocuklarını aileleri mi okula göndermiyor?" şeklindeki bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"Kesinlikle öyle bir şey yok. Benim ve arkadaşlarımın çocukları okuyor. Algı yanlışlığı var. 'Okumuyorlar' deniyor. Niye okumuyorlar? Bir sebep var. O sebebi bulmak lazım. 2006 yılında devlet bunu gördü. Yıllardan beri roman çocuklarına okullarda da ayrımcılık yapıldı, dışarıda da 'Romanlar yıkanmıyor mu?' dediler. O eksik tarafları görmek lazım. Dünyada roman vatandaşlara sahip çıkılan en güzel yer Türkiye ve romanların en güzel devlet ilişkisi olan yer. Avrupa demokrasiden bahsediyor, Fransa romanları dışlıyor. Çok özür dileyerek söylüyorum. Biz artık okumak istiyoruz. Biz okumaktan yanayız. Biz, 'okumuyorlar' diye lanse edilmek istemiyoruz. Fakat sorunların düzeltilmesi gerekiyor. Bu memlekette bu vatandaşların sorunlarının çözümü için gereken herkes harekete geçti. 10 seneye ihtiyacımız var. 10 sene sonra bu soruyu sormamış olacaksınız. Bu konuda yanıyoruz, içimiz parçalanıyor. Konfederasyon olarak roman çocukların eğitim hayatına entegrasyonu konusunda da il il programlar planlıyoruz." - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title