Haberler

Romanlar İzmit'te Buluştu

İZMİT Belediyesi, Türkiye Romanlar Konfederasyonu ve Kocaeli Roman Dernekleri işbirliğiyle 'Milli Birlik ve Kardeşlik Marmara Roman Buluşması' düzenlenirken, gecede ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici konser verdi.

İZMİT Belediyesi, Türkiye Romanlar Konfederasyonu ve Kocaeli Roman Dernekleri işbirliğiyle 'Milli Birlik ve Kardeşlik Marmara Roman Buluşması' düzenlenirken, gecede ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici konser verdi.

İzmit Belediyesi, Türkiye Romanlar Konfederasyonu ve Kocaeli Roman Dernekleri işbirliğiyle 'Milli Birlik ve Kardeşlik Marmara Roman Buluşması' bu akşam İzmit Atatürk Spor Salonu'nda düzenlendi. Romanlar arasında birliği ve kardeşliği pekiştirmesinin amaçlandığı programa İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Türkiye'nin birçok ilinden Roman derneklerinin başkanları ve temsilcileri ve Roman vatandaşlar katıldı. Gecede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının ve Marina Etna İlahi grubunun seslendirdiği parçalarla duygulu anlar yaşandı. Ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici ise çaldığı parçalarla geceye renk kattı. Geceye katılanlar Hüsnü Şenlendirici'nin şarkılarıyla oynayarak eğlendiler. Hüsnü Şenlendirici'ye Nevzat Doğan ile Ahmet Çokyaşar, Şenlendirici'ye plaket verdi.

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, "Çok ciddi provakasyonlar söz konusu. Biz, tüm illerdeki Roman dernekleri olarak burada bu bayrak için geldik. Biz, tek devlet, tek millet, tek vatan diyoruz. İzmit Belediye Başkanı'na bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum. Paralelciler kendi oyunlarına Romanları da alet etmek istiyorlar. Romanlar onlara asla pabuç bırakmaz" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, "Bizler bin yıllar geçmiş millet ve devlet geleneğinde hep birlikte tasada, kıvançta, mutlulukta, hüzünde birlikte yaşadık ve ayrı gayrı olmadık. Dost olduk, akraba olduk, sırdaş olduk. Birlikte güldük birlikte ağladık ve birlikte Türk milleti olduk. Bu ülkenin birliğine beraberliğini tehdit edenlere içeride ve dışarıda cevap verdik. 15 Temmuz'da en güzel cevabı verdik. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seven bir anlayıştayız. Onun için Müslüman, Türk milleti ayrı gayrı gözetmeden tüm vatandaşları vatandaşı olarak görmüştür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Roman açılımıyla bu daha da ileri gitmiştir" diye konuştu.

- İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüsnü Şenlendirici İzmit Belediyesi Marmara Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title