Haberler

Romanlar İzmir'de Tek Yürek Oldu

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yaşayan Roman vatandaşlar, Dünya Romanlar Günü’nü Konak Belediyesi’nin düzenlediği geceyle kutladı.

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta yaşayan Roman vatandaşlar, Dünya Romanlar Günü'nü Konak Belediyesi'nin düzenlediği geceyle kutladı.

Dünya Romanlar Günü'nde onlarca Roman vatandaş, İzmir Konak Belediyesi'nin düzenlediği gecede bir araya geldi. Roman vatandaş Özcan Purçu'nun CHP İzmir Milletvekili adayı gösterilmesiyle büyük bir mutluluk yaşayan vatandaşlar, gece çifte bayram yaşayarak gönüllerince eğlendi.

Dünya Romanlar Günü coşkusunun yaşandığı kutlamada konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, gece birlik ve beraberlik vurgusu yaparak "Kendi kimliğimizle, kültürümüzle ve eşit olarak her türlü haktan yararlanmak üzere birlikte var olacağız. Bugün birlikte olmanın ilk adımlarını atıyoruz. Bu ilk adımların Dünya Roman Günü'ne denk gelmesi önemli. Artık bizim gücümüzü kimse alt edemez. Birlikte çok güzel yarınlarda var olacağız" dedi.

"ÜLKEDEKİ TÜM KARDEŞLERİMİN ADAYIYIM"

Roman vatandaşların alkışları arasında söz alan CHP İzmir 1. bölge milletvekili adayı Özcan Purçu da, aynı gün hem Dünya Romanlar Günü'nü hem de Roman devrimini kutlayarak iki bayram yaşadıklarını söyledi. Roman bir vekilin mecliste olmasının önemine vurgu yapan Purçu, artık Roman çocukların hurdacılık yapmayı değil okumayı, meslek sahibi olmayı hedefleyeceklerini söyledi. Purçu, bugün iki bayram yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bunların biri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Romanların devrimini yapması. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Roman meclise gidecek. Gerçek Roman açılımı böyle olur. Bu, Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışıyordu. Böyle bir onur Cumhuriyet Halk Partisi'ne de İzmir'e de çok yakıştı. Ben sadece İzmir'in değil ülkedeki tüm kardeşlerimin adayıyım. Türkiye'de 6 milyon Roman tek vücut oldu. Bundan sonra Roman çocuklarımız hurdacıyı değil Özcan Abisini örnek alacak ve 'ben de okuyacağım' diyecek"

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de, Dünya Romanlar Günü'nü kutlayarak şunları söyledi: "Vizyonu geniş ufku açık bir Genel Başkanla çalışmaktan çok mutluyum. 8 Haziranın başbakanını hazırlıyoruz ve hepimizin gücüyle İzmir'den çıkacak" dedi.

Coşkulu geçen gecede Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, Roman vatandaşlarla yakından ilgilendi, fotoğraf çektirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Özcan Purçu Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title