Haberler

Romanlar Bandırma'da Buluştu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Bandırma Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği Başkanı Eyüp Demirezen, Bölge Romanlarını Bandırma'da buluşturdu.

Türkiye'de ilk kez örgütlenerek Bandırma Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneğini kuran Bandırmalı Romanlar, derneklerinin kuruluşunun 2. yılını görkemli bir şekilde Barış Manço Kültür Merkezi'nde kutladılar.

Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki Roman buluşmasına, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Türkiye'de ilk Roman Milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Edirne, Bursa, Tekirdağ, İstanbul, Karacabey, Manyas, Susurluk Roman Dernek Başkanları ve Bandırmalı romanlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Romanların durumu ile ilgili kısa film gösterimi yapıldı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın kısa konuşmalarının ardından Türkiye'de ilk roman Milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu bir konuşma yaptı.

Milletvekili Purçu yaptığı konuşmada, "Bandırma Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği Yöneticileri Eyüp ve Serkan kardeşimi kutluyorum. Ben de 2001 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra dernek hayatı başlangıcına eğitim ile başladım. Bizler için eğitim çok önemli. Şu an Türkiye'de roman kardeşlerimin yüzde 60'ı okul yüzü görmüyor, yüzde 50'si liseyi bitiriyor, yüzde 0,4'ü üniversiteyi bitiriyor. Bu bağlamda böyle bir sonuçtan ne bekleyebiliriz? Maalesef işsizlik ve yolsuzluk bekleriz. Eğitim insanı güçlendirir ve kendi ayaklarının üstünde durmasını sağlatır. Ülkesine, devletine, milletine daha fazla katkı sunmasını sağlar. Romanlar olarak ülkemizi çok seviyoruz. Ülkemizin yönetilmesi bağlamında çok fazla katkılar sağlayamıyoruz. Yoksulluk ve açlık çektik ama üniversiteyi çok zor da olsa bitirdik. Allah'a şükürler olsun ki şimdi Türkiye Cumhuriyetine en iyi şekilde halkımıza, milletimize, devletimize ve vatanımıza en iyi bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Milletvekiliyiz. Bu bayrağa kolay sahip olmadık. Bu ülkeye kolay sahip olmadık. Çok zorlu şartlardan geçiyoruz. Türk insanı olarak biz bu kötü günlerden çıkmasını çok iyi biliriz. Demokrasi ve Cumhuriyet ile bu ülkeyi en iyi yere taşıyabiliriz. Bandırma Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği Yöneticileri Eyüp kardeşimin yaptığı bu Romanlar buluşması çok kutsal bir şey aslında. Çünkü bu ülkeyi emanet edeceğimiz çocuklarımızın eğitiminden başlıyor. Herkesin bu çalışmaları örnek alması lazım. Çocuklarımızı iyi yetiştirelim ve eğitimle buluşturalım. Roman mahallesindeki çocukları umutsuz bir vaka olarak görmeyelim. Onları birer doktor, mühendis, öğretmen, belediye başkanı ve milletvekili olarak görelim. İnanın ne kadar o çocuğa önem verirsek geri dönüşü çok fazla oluyor. Benim de milletvekili olmamın, üniversiteyi bitirmemin sebeplerinden birisi de budur. Onlara bir giderseniz onlar size kalbini açar" dedi.

Konuşmalardan sonra roman çocukları tiyatro oynadı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Bandırma AK Parti Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title