Haberler

Roman vatandaşlar, iş sahibi oldu

Zonguldak'ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında dere ıslahında görevlendirilecek 15 Roman vatandaşı için noter huzurunda kura çekildi.

Zonguldak'ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında dere ıslahında görevlendirilecek 15 Roman vatandaşı için noter huzurunda kura çekildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Zonguldak Belediyesi işbirliğiyle 8 ay süreyle çalıştırılacak geçici işçiler için Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda kura töreni düzenlendi.

Kura çekimine katılan bazı vatandaşlar, listede Romanlar dışındaki kişilerin de bulunduğunu öne sürerek duruma itiraz etti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kurada ismi çıkanların Roman vatandaşı olup olmadığının araştırılacağını söyledi.

Noter huzurunda çekilen kurayla 77 aday arasından 15 kişi işe yerleştirildi.

İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 asil ve 15 yedek olmak üzere 30 geçici işçinin noter huzurunda kurayla belirlendiğini söyledi.

Zonguldak'ta 500 kişinin TYÇP kapsamında çalıştırılması için ödenek verildiğini anlatan Demirsu, şunları kaydetti:

"500 kişiden 300'ünü çeşitli kuruluşlarda görevlendirdik. 15 kişilik kontenjanı Roman vatandaşlarımızı çalışma hayatına katabilmek için değerlendirdik. Kura çekimi için burada toplandık. Görüldüğü gibi Roman vatandaşların dışında da iş için başvuranlar olmuş. Bunlardan tabii ki Romen olmayanları çıkaracağız. Buradaki asıl amacımız, 'dezavantajlı grup' diye tabir ettiğimiz, normal çalışma hayatında işe yerleştiremediğimiz Roman vatandaşlarımızı topluma, çalışma hayatına kazandırmaktır. Gökgöl Tüneli'nden başlayarak kent merkezine kadar olan dereyi temizlettireceğiz.

Bundan sonra da bu vatandaşlarımıza yeni projeler yapmayı hedefliyoruz."

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise yaptıkları çalışmayla dezavantajlı grupta yer alan Roman vatandaşların evlerine aş götürmelerini istediklerini kaydederek, "Özellikle kendi mahallelerinden başlatarak çalışma hayatı içinde yer almalarını arzu ettik. Kuraya Roman olmayan vatandaşlarımız da başvurmuş. Belki de kendilerine göre haklıdırlar ama bu programda sadece Roman vatandaşlara yönelik çalışma yapmıştık" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title