Haberler

Roman Sünnet Çocukları Sekapark'ta Gönüllerince Eğlendi

Güncelleme:

5. Roman Sünnet Şenliği'nin Sekapark'taki bölümüne katılan ilahiyatçı Hatipoğlu, Roman vatandaşlarla bir araya geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Roman dernekleriyle birlikte organize ettiği 5. Roman Sünnet Şenliği, Sekapark'ta düzenlenen renkli etkinliklerle sona erdi. Yürüyüş kortejiyle başlayan, lunapark ile devam etkinlikte Sekapark alanında kurulan şişme oyun gruplarında Roman çocuklar gönüllerince eğlendi. Mehteran ve ilahi grubunun ardından Sekapark'ta sevenleriyle buluşan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, ''Sevgili Roman kardeşlerim'' diye selamladığı Romanlardan büyük ilgi gördü.


5 BİN KİŞİLİK YEMEK

Marmara'nın etkinlik merkezi Sekapark, yine tarihi günlerinden birine tanıklık etti. Sünnet olarak erkekliğe ilk adımı atmaya hazırlanan 214 Roman çocuk ve aileleri, kendileri için kurulan podyumda hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklar kendileri için kurulan şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlenirken, aileleri de onlara eşlik etti. Antikkapı A.Ş. tarafından kurulan stantlar ve masalarda 5 bin kişiye yemek, içecek ve dondurma ikram edildi.

KUR'AN TİLAVETİ VE İLAHİLER

Büyükşehir Belediyesi Roman Mehter takımının söylediği marşlara hep birlikte eşlik eden Romanlar, daha sonra okuna Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi. Büyükşehir İlahi ve Keman Çocuk Korosu da birbirinden güzel ilahileri başarıyla seslendirdi. Küçük semazenler ise en büyük ilgiyi gördü.

KOCAELİ, TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU

Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş ve protokol üyelerinin de takip ettiği programda sünnet şenliğinin düzenlenmesine destek veren Roman federasyonları ve derneklerinin başkanları sahneye davet edildi. Roman federasyon ve dernek başkanları Büyükşehir'e teşekkür ederken, Romanlarla ilgili çalışmaların ilk olarak Kocaeli'den başladığını ve Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

ÖZAK: KOCAELİ'NİN RENKLERİSİNİZ

Alanda bulunan Romanlara yurt dışında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun sevgilerini ileten Başkan Vekili Özak, konuşmasında, ''Sevgili Roman kardeşlerim, sefalar getirdiniz. Sizler Kocaeli'nin en güzel renklerisiniz. Sizlere olan desteklerimiz devam edecek. Sünnet olan bu çocuklarımızın büyüdüklerinde ailelerine ve ülkelerine faydalı gençler olmasını arzu ediyoruz'' dedi. 214 çocuğu temsilen sahneye alınan çocuklara protokol üyeleri tarafından altın takıldı.

OKUMUŞ'TAN HATİPOĞLU'NA ÇİÇEK

Gecenin sonunda ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Romanlarla buluştu. Kendisini dinlemeye gelen binlerce kişiyi, ''Sevgili Roman kardeşlerim'' diye selamlayan Hatipoğlu, sünnet geleneğini anlattı. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hadislerinden örnekler veren, asrı saadetten damlalar aktaran Hatipoğlu, Peygamberimizin torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in tüm gençliğe örnek olması gerektiğini söyledi. Programını dua ile tamamlayan Hatipoğlu'na Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş tarafından çiçek takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nihat Hatipoğlu Türkiye Marmara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title