Haberler

Roman Öğrencilere "Liderlik ve Proje" Eğitimi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Eğitimden detaylar - Prof. Dr. Ahmet Günşen'in konuşması- YTB Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot'un konuşması Balkan Roman Birliği (BAROM) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Trakya Bölge Koordinatörlüğü tarafından Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan, Sırbistan ve Türkiye'den 30 Roman öğrenci eğitim görüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Eğitimden detaylar - Prof. Dr. Ahmet Günşen'in konuşması- YTB Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot'un konuşması Balkan Roman Birliği (BAROM) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Trakya Bölge Koordinatörlüğü tarafından Arnavutluk, Kosova, Bulgaristan, Sırbistan ve Türkiye'den 30 Roman öğrenci eğitim görüyor.Trakya Üniversitesi (TÜ) Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Kurucu Başkanı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Günşen, Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu'nda düzenlenen eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, Romanlar'ın Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.Türkiye'nin ilişkiler anlamında Balkan devletleriyle önemli adımlar attığını belirten Günşen, "Balkanlar'da yaşayan Romanlar, kardeşimizdir. Yüzyıllardır iç içe yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda BAROM, YTB ve Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü, geleceğe yönelik birçok çalışma yapmaktadır. Roman öğrenciler, YTB'nin açtığı eğitim programlarında dersler alıp geleceğe yönelik güzel çalışmalar yapabilir" diye konuştu.Balkanlar'daki kalıcı barış için Türkiye'nin, projeleriyle "ben de varım" dediğini aktaran Günşen, şunları kaydetti: "Bunu çok yadırgamamak gerekir, daha 100 yıl öncesinde aynı coğrafyada, aynı ülkenin, Osmanlı Devleti'nin vatandaşlarıydık. Roman kardeşlerimiz, herkesten çok bize aittir. Bunu çok açık ve net söylüyorum. Ben, bu toprakların çocuğuyum. Ben de kendisini çingene kabul edenlerden biriyim. Dünyanın her yerinde dezavantajlı grup olarak adlandırılan Roman toplumunun yüzünün her daim gülmesi, ülkemiz için çok önemlidir. Bu adım, ülkemizin ve Balkanlar'ın huzuru ve selameti için çok önemlidir. Bu topluluğun gelecekte bir yerlere gelebilmesi için BAROM, YTB ve enstitünün önemli bir yeri vardır."YTB Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot ise projenin ilk ayağının Makedonya'da gerçekleştirildiğini anımsattı.Balkan ülkelerindeki Roman gençlere yönelik projelerin devam edeceğini ifade eden Ot, "Roman gençler arasında gelecek yıllarda proje üretecek çok başarılı arkadaşlarımız olacak. Edirne'nin de Balkanlar'a ve Romanlara yönelik faaliyetleri, her geçen gün artarak akademik düzeyde devam edecektir" dedi.Ot, 30 öğrencinin 30 Ekim Cuma gününe kadar eğitim göreceğini vurguladı.Eğitimde, BAROM Türkiye Temsilcisi Erdinç Çekiç, Kosova Temsilcisi Davut Qarci ile Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veysi Akın konuşma yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Ahmet Günşen Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title