Haberler

Roman Müzisyenlere AB Destekli Müzik Eğitimi

Edirne'de Romanlar Derneği (ROMDER) müzisyen yetiştirmek için Avrupa Birliği'nin 150 bin euroluk desteğiyle 'Geleceğimiz Müzik' projesini hayata geçirdi. Romanlar için rol model olan Balık Ayhan, kursun ilk gününde Roman çocuklarına başarı hikayesini anlatarak, alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını öğütledi.

Edirne Romanlar Derneği, roman çocuklarına iş sahası kazandırmak ve meslek edindirmek amacıyla Avrupa Birliği'nin 150 bin Euro destek verdiği 'geleceğimiz müzik' adıyla hazırladığı projeyi hayata geçirdi. Keman, klarnet, davul, bateri, cümbüş, org, ud, zurna gibi müzik aletlerine yönelik nota bilgisinin de yer aldığı proje kapsamında 1 yılda 96 roman çocuğuna eğitim verilecek.

İLK DERS BALIK AYHAN'DAN

Projenin tanıtımına katılan Balık Ayhan lakaplı Ayhan Küçükboyacı, roman çocuklarına hayatından kesitler vererek başarı hikayesini anlattı. Çocuklara alkol, sigara ve uyuşturucudan uzak durmalarını öğütleyen Küçükboyacı, çocuklara darbuka dersi verdi.

'HAYATA 5-0 MAĞLUP BAŞLIYORUZ"

Romanların dışlandığını ve güçlüklerle karşılaştığını anlatan Ayhan Küçükboyacı, projeyi desteklediğini ifade ederek, 'Roman çocuklarına böyle bir proje hazırlanmasını sonuna kadar destekliyorum. Toplum bize hep senin ne işin var siyasette, ne işin var politikada demiş. Hep dışlanmışız. Biz Beyoğlu'na çıkarken inanın buna 5 sıfır mağlup çıkıyorduk. Eğitimsizlik rengin kara, romansın. Utanıyorum bunları saymaya. Artık kardeşlerimizde artı 5 ile gelsin istiyorum ve bu projeyi destekliyorum. Ayrıca içki ve uyuşturucudan uzak durmalarını istiyorumö dedi.

GÜYÜMGÜLER: AMAÇ MÜZİSYEN YETİŞTİRMEK

Projedeki amaçlarının roman çocuklarının eğitimli birer müzisyen olmaları sağlamak olarak özetleyen Edirne Romanlar Derneği Başkanı Erdem Güyümgüler şunları söyledi:

'Çünkü bizim programımızın sonunda nota bilgisi olarak istihdam etmelerini istiyoruz. Nota bilgisi olmayan müzisyenler düğün çalıyor. Düğünlerden başka işlerde ekmek yemeleri çok az oluyor. Ama nota bilgisini öğrendikleri zaman müzisyen oluyorlar. Aynı zaman iyi sanatçılarla çalışma fırsatı buluyorlar. Bizim buradaki eksikliğimiz nota bilgisi. Babadan oğla geçen müzik kulaklarımıza beşikte başlıyor. Buradaki amacımız roman çocuklarımızın müziğin notasını öğretirken bir Ayhan ağabeyleri bir Mustafa Sayan gibi üstatlarda olmasını bekliyoruzö dedi.

KURS 1 YIL SÜRECEK

Edirne Romanlar Derneği binasında 96 kursiyere 8 farklı müzik aletinde 1 yıl süreyle eğitimler verilecek. Ayrıca roman çocuklarının ulaşım ve yemek ihtiyaçları da proje kapsamında karşılanacak. Kursu bitirenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika dağıtılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Balık Ayhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title