Haberler

Roman Müzisyenler "Mahalli Sanatçı" Kartına Kavuştu

Tekirdağ'daki Roman müzisyenlere "mahalli sanatçı" kartı teslim edildi.

Tekirdağ'daki Roman müzisyenlere "mahalli sanatçı" kartı teslim edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne başvuran ve Kültür ve Turizm Bakanlığının Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Tespit ve Kayıt İşlemleri Hakkındaki Yönergesi doğrultusunda verilen mahalli sanatçı kartını alabilmek için girdikleri sınavda başarılı olan 65 Roman müzisyen için Yılmaz İçöz Sahnesi'nde kart dağıtım programı düzenlendi.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, törende yaptığı konuşmada, bu uygulama ile mahalli müzisyenliğin daha profesyonel şekilde yapılmasının amaçlandığını söyledi.

Yerel kültürlerin yozlaşmaması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini ifade eden Salihoğlu, "Burada yerel müzisyenlerin birbirlerine hem destek olmaları hem de doğru şeyleri öğretmeleri lazım. Gerçek Roman kültürünü, gerçek Tekirdağ kültürünü öğrenerek ve öğreterek bunun sürdürülebilir tutulması gerçekten çok önemli." dedi.

Tekirdağ Roman Kültürü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış da sınava 116 kişinin katıldığını ve 65 kişinin "mahalli sanatçı" kartı almaya hak kazandığını belirtti.

Konuşmaların ardından, müzisyenlere kartları teslim edildi.

Tören sonunda, Roman müzisyenler konser verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Enver Salihoğlu Tekirdağ Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title