Haberler

Roman Federasyonu As Başkanından Dünya Romanlar Günü Mesajı

Türkiye Roman federasyonu AS Başkanı ve Çanakkale 18 Mart Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Ali Çalışır, 8 Nisan Dünya Romanlar günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Türkiye Roman federasyonu AS Başkanı ve Çanakkale 18 Mart Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Ali Çalışır, 8 Nisan Dünya Romanlar günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde roman vatandaşlar tarafından Dünya Romanlar günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Federasyon Başkanı Ali Çalışır basın mensuplarına yaptığı açıklamada "1990 yılından bu yana Dünya Romanlar gününü kutluyoruz. Roman vatandaşlarımızın da toplumdaki payı, sosyal rolü çok önemli. Ülkemizde yaklaşık 5 milyona yakın roman vatandaşlarımız var ve hayat mücadelelerine devam ediyorlar. Genellikle büyük şehirlerde yaşayan ve yerleşik yaşama geçen Romanlar müzik yaparak, çiçek satarak veya hurda eşya toplayarak geçimlerini sağlıyorlar. Diğer bir bölümü ise göçebe geleneklerini terk etmeyerek, kışları sıcak bölgelerde, yazları ise şehirlerin dış semtlerinde hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Türkiye'de federasyonlarla birlikte 150'yi aşkın Roman derneği var. Bizler bu günde sesimizi daha iyi duyurmak istiyoruz. Roman vatandaşlarımız topluma daha iyi entegre olmalı. Sosyal hayatın ve çalışma hayatının içerisinde daha da aktif olmalı. Hükümetimizden bu katılımları geliştirici radikal adımların devamını bekliyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız okusunlar, daha iyi şartlarda yaşasınlar. Kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar. Ben bugün Çanakkale 18 Mart Roman Dernekleri Federasyon Başkanın olarak tüm dünyadaki roman kardeşlerimizin gününü kutluyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Lapseki Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title