Haberler

Roman Çocuklardan "Bizim Bando"Ya Yoğun İlgi

İzmir Büyükşehir Belediyesince 8-15 yaş arası çocuklardan oluşacak "Bizim Bando"nun tanıtımı Torbalı ilçesinde yapıldı. Bando"ya seçilmek isteyen Roman çocuklar, kayıt masasında yoğunluk oluşturdu.

"Birlikte müzik yapmaya var mısınız?" sloganı ile yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi 8-15 yaş arası çocuklardan bando kurmak için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

Çaybaşı Çok Amaçlı Salon'da, Torbalı'nın Çaybaşı ve Yeni mahallelerindeki, bandoya katılmak isteyen yetenekli Roman gençlerin belirlenmesi için konser verildi ve "Bizim Bando"nun tanıtımı yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu, Şef Kubilay Kızılay yönetiminde çeşitli marş ve şarkılar seslendirildi. Bando takımında yer alan sanatçılar, çaldıkları sazları salondaki çocuklara anlattı. Konsere çocukların yanı sıra aileler de ilgi gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, tanıtım konseriyle yetenekleri gençleri belirlemeye çalıştıklarını ifade etti.

Müziğe yeteneği olan gençlerin meslek sahibi olabilmeleri için ilk olarak Torbalı ve Menemen ilçelerinde başlatılan çalışmaların daha sonra diğer ilçelerde de hayata geçirileceğini belirten Özkan, "Bu çocukların her birinin ayrı ayrı yeteneği olduğunu biliyoruz. Biz bunu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. İleride bu eğitimleri aldıklarında çok önemli orkestra ve bandolarda yer alabilirler. Normal eğitim öğretim hayatınızın yanında sizlere bu imkanı sağlamak için önemli isimlerle görüşüp sizlerin eğitim almasını sağlayacağız. Her birinizin sanatçı olabilesi için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Tanıtım konserinin ardından bandoya katılmak isteyen Roman çocuklar bandoya girebilmek için kayıt masasına koştu. Yoğunluğun yaşandığı kayıt masasında çocukların eğitim durumları, adres ve iletişim bilgileri alındı. Yapılacak programa göre çocukların hangi müzik aletine ilgi duyduğu ve yatkın olduğu belirlenerek kurs programı düzenleneceği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Çaybaşı Torbalı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title