Haberler

    Roman Çocuklar "Online İngilizce" Öğreniyor

    Edirne Belediyesi ve Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen proje çerçevesinde kentteki bir kahvaltı bahçesinde bir araya gelen çocuklar, internet aracılığıyla Filipinler'den bağlanan İngilizce öğretmeni Maria Elleen Marjocos ile tanıştı.

    Marjocos, çocuklarla tanıştıktan sonra 2 saat süren İngilizce eğitimine başladı. Çocuklar ilk derste renkler ve sayılar konularını işledi.

    Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneği Başkanı Çetin Örs, proje sayesinde Roman çocukların gelişimine katkı sağladıklarını söyledi. Dernek olarak amaçlarının Roman vatandaşlar arasında dezavantajlı kalınan alanları avantajlı hale getirmek olduğunu belirten Örs, "Amacımız çocuklarımızın iyi yerlere gelmesi. Gelecek günlerde başka derslerde de kurslar açılacak" diye konuştu.

    Kurstan faydalanan 14 yaşındaki Merve Örs de İngilizce'yi yabancı öğretmenlerden öğrendikleri için şanslı olduklarını söyledi.

    İngilizce'yi çok sevdiğini dile getiren Sergen Zelova ise "Bugün Filipinler'den öğretmenimizle konuştuk. Derslerimiz çok güzel geçiyor. Bunun için çok mutluyuz" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Edirne Belediyesi Filipinler Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title