Haberler

Roman Bayramına, Roman Baskanvekili

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Romanları'n bayramı olarak bilinen Kakava (Hıdırellez) Şenlikleri ateşini bir Roman'ın yakması gerektiğini belirterek, başkanlık görevini 1 günlüğüne Roman meclis üyesi CHP'li Erkan Makas'a bıraktı.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Romanları'n bayramı olarak bilinen Kakava (Hıdırellez) Şenlikleri ateşini bir Roman'ın yakması gerektiğini belirterek, başkanlık görevini 1 günlüğüne Roman meclis üyesi CHP'li Erkan Makas'a bıraktı. Makas, velaket yazısını aldıktan sonra makam koltuğuna oturmak istemeyince, Gürkan talimat vererek onun oturmasını sağladı.

UNESCO'nun 'Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi'ne aday gösterilen ve Romanların bahar bayramı olarak bilinen Kakava Şenlikleri, Sarayiçi'ndeki şenlik ateşinin yakılmasıyla başlayacak. Şenliklerin başlamasından önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, organizasyonun ilk gününden bu yana her yıl şenlik ateşinin protokol tarafından yakıldığını söyledi. Bu yıl bunu değiştirmek için Roman olan meclis üyesi CHP'li Erkan Makas'ı yerine vekil olarak bıraktığını anlatan Gürkan, İnsanlar arasında bugüne kadar hiç ayrım yapmadık. Etnik kökenlerin, insanların onurudur. Edirne'de önemli bir nüfusa sahip Romanlarla gurur duyuyorum. 5 Mayıs, bir Roman bayramıdır. Bugüne kadar bir Roman, şenlik ateşini yakmamıştır, çünkü yetkili biri göreve getirilmemiştir. Ben vekaleti birazdan Erkan Makas'a devredeceğim. Kakava şenliklerinin ateşini yakacak dedi. Erkan Makas ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, Recep Gürkan'ın bu uygulamayla Avrupa'da, Romanları dışlayan ülkelere mesaj verdiğini söyledi.

MAKAM KOLTUĞUNA OTURMAK İSTEMEDİ

Belediye Başkanlığı makam odasında 1 günlük izne çıktığını anlatan Gürkan, kendisi yerine Erkan Makas'ın vekalet edeceğine dair yazıyı imzaladı. Belediye Başkanı Gürkan, ardından makam koltuğunu Erkan Makas'a bıraktı. Ancak Makas makam koltuğuna oturmak istemedi ve Yerel seçimlerde bizim sloganımız, 'Edirne'ye yakışan, Recep Gürkan'dı. Bu koltuğa da yakışan Recep Gürkan diye cevap verip oturmak istemedi. Bir süre ısrar etmesine rağmen makam koltuğuna oturmayınca Gürkan, Fatih Sultan Mehmet ile babası arasında geçen diyaloğu hatırlatarak, Erkan ben başkansam talimat veriyorum o koltuğa otur, sen başkansan yine otur diye karşılık verdi.

Bu sözlerin ardından ikna olan ve makam koltuğuna oturan Edirne Belediye Başkanvekili Erkan Makas, gazetecilere poz verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Gürkan Recep Gürkan Erkan Makas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title