Haberler

Romalı Perihan Hayata Gözlerini Yumdu

Güncelleme:

'Romalı Perihan' olarak tanınan ve bir süredir özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Perihan Benli dün gece saat 2'de hayatını kaybetti.

' Romalı Perihan' olarak tanınan 74 yaşındaki oyuncu Perihan Benli, yaşamını yitirdi. Romalı Perihan'ın dün gece saat 02:00'de hayata gözlerini yumduğunu ses sanatçısı Onur Akay açıkladı.

"MAALESEF KAYBETTİK"

Romalı Perihan'ın yoğun bakımda olduğunu duyuran ses sanatçısı Onur Akay, ünlü sanatçının vefat ettiğini duyurdu. Akay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: " Romalı Perihan'ı maalesef kaybettik. Romalı lakabını Zeki Müren takmıştı ve sonunda Zeki Müren gibi kendisini ölüme terk etmesi çok üzücü. Rahatsızlığı geçen yaz başladı. Asıl rahatsızlığı psikolojik sorunlardı. Yanına kimseyi yaklaştırmıyordu. Şeker hastalığı sinir uçlarına vurdu ve kaslarında erime başladı. Bir deri bir kemik kaldı. Kendisi rahatsızlığını günde 2-3 litre içtiği gazoza bağlıyordu ama durum öyle değildi.

"İYİ BAKILIRSA SAĞLIĞINA KAVUŞACAĞINI SÖYLEMİŞTİ"

Bakımsızlıktan eriyordu. İlk önce Gata'ya yattı ama psikolojik sorunlarından tedaviyi kabul etmedi. Raporlarında bile, tahlilleri ve Emar çekilmesini kabul etmediği için taburcu olduğu yazıyordu. Daha sonra kendisini bir profesör gördü ve bakımsızlıktan bu durumda olduğunu, iyi bakılırsa sağlığına kavuşacağını söylemişti.

"BELEDİYE YARDIMCI OLUYORDU"

Beşiktaş Belediyesi kendisine yardımcı oluyordu. Zaman zaman belediye görevlileri yemek bile götürüyordu. Bilincini kaybedip fenalaşınca, belediye Bağcılar İklim Hastanesi'ne kaldırdı. Doktorlar makinaya bağlı yaşadığını, bilincinin yerinde olmadığını ve yaşama şansının %10 olduğunu söylemişti.

"MEKANI CENNET OLSUN"

Perihan Benli ve Romalı Perihan olarak bilinir ama hastanede kayıtlı soyadı ise Perihan Özkurt. İspanya'da bir ablası olduğunu biliyorum. Türkiye'de yeğeni vardı ancak psikolojik sorunlardan yanına kimseyi yaklaştırmıyordu. Mekanı cennet olsun"

ROMALI PERİHAN KİMDİR?

Gerçek adı Perihan Benli olan Romalı Perihan 18 Mart 1942'de Roma'da dünyaya geldi. Orada büyüyen Perihan Benli, o zamanlar İtalyan medyası tarafından "La Bella Turca" ve "La Turca Romana" lakaplarıyla, sık sık Prenses Romalı Perihan veya Prenses Soprano olarak anıldı.

On yedi yaşında bir şarkıcı olarak kariyer peşinde önce, kısa bir süre Accademia Nazionale di Arte Drammatica Silvio D'Amico'de eğitim aldı. Romalı Perihan, Avrupa sosyetesinin önde gelen isimlerden biri oldu. Son derece akıcı İtalyanca ve Türkçe'si olan Romalı Perihan toplamda beş dil konuşuyordu. Ayrıca, Şairler ve Yazarlar Kültür Vakfı ve Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği onursal başkanıydı.

"La Bella Turca" İtalyan yönetmen Federico Fellini yönetmenliğinde birkaç filmde rol aldı. Antonio Margheriti, Dino De Laurentiis, Remzi Jöntürk, Roberto Bianchi Montero, Sergei Bondarchuk, Yılmaz Güney ve Zeki Alasya gibi dönemin ünlü oyuncularıyla aynı filmlerde rol almıştır. Türkiye'de ilk olarak Zeki Müren tarafından söylenen takma adı Romalı Perihan olarak isim yaptı. Avrupa medyasında ise Peri-Han, Peri Han, Pery Han olarak tanındı.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Romalı Perihan Zeki Müren Onur Akay Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

niye bakmadiniz:

demekki iyi bakilmamis hasta bakiciligi yapan yok zaten bu memlekette süs bebegi gibi oturup bos cene yaparlar insanlarda catir catir ölüyor

7
11
yanıtYanıtla
hic unutmam:

italyadan ilk geldiginde ben ülkemi sevdigim icin geldim demisti insallah pisman olmamistir

5
8
yanıtYanıtla
bu hic adil degil:

memleketin varini yogunu politikacilarin yem canagina aktardik sanatcilarimizda bakimsizliktan ölüyor

9
4
yanıtYanıtla
cok üzgünüm:

baska ülkelerde mütavazi rahat hayata cekiliyor bu yastaki sanatcilar acaba onlari üzüp yeternce ilgilenmedikmi bir kus bile bakmassan ölür insanda narindir

4
1
yanıtYanıtla
ömer güngör 19 çorum bayat:

allah tahöet eylesın

3
1
yanıtYanıtla
sevda çolpan:

sanatçılığını çok hatırlamıyorum ama allah rahmet eylesin.

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title