Haberler

Roma'nın Gizli Yöneticisi: Mafya

İtalya'nın başkenti Roma'da yapılan 'Mafya Başkenti' (Mafia Capitale) adlı operasyon, kentin 'gizli yöneticisinin' mafya olduğunu ortaya çıkardı.

İtalya'nın başkenti Roma'da yapılan 'Mafya Başkenti' (Mafia Capitale) adlı operasyon, kentin 'gizli yöneticisinin' mafya olduğunu ortaya çıkardı. Telefon dinlemeleri, futbol ve sanat dünyasının da mafyayla bağlantılarını ortaya döktü. AS Roma'nın yıldızı Daniele de Rossi bunlar arasında yer alırken, Galatasaray'da forma giyen Dzemaili'nin adı da, dolaylı yoldan soruşturmaya karıştı.

Roma'da salı günü gerçekleştirilen operasyonla başkent belediyesinin, ülkenin en azılı mafya babalarından biri olan ve 'Roma'nın Kralı' olarak anılan Massimo Carminati liderliğindeki organize suç örgütüne diz çöktüğü ortaya çıkarıldı. Aralarında politikacılar, bürokratlar ve işadamlarının da bulunduğu 37 kişi tutuklanırken, 100'e yakın kişi de şüpheli olarak ifade verdi. Yapılan ev ve iş yeri aramalarında 200 milyon Euro'ya yakın nakit paraya el konuldu. Arama yapılan konutlardan biri ise, eski Başbakan Berlusconi'nin yakın adamlarından biri olarak da bilinen, bir önceki belediye başkanı Gianni Alemanno'ya ait.

Avrupa Birliği (AB) içerisinde yolsuzluğun en çok görüldüğü ülkelerin başında gelen İtalya'daki bu operasyon, devlet ve mafya ilişkisinin doğurduğu yeni bir yolsuzluk ağını gözler önüne serdi.

Roma Belediyesi'ni pençesine almasından ötürü 'Siyah Kubbe' olarak da nitelendirilen suç örgütü, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, fatura sahteciliği, kara para aklama, haraç alma ve kamu kredileri üzerinden yolsuzluk iddialarıyla suçlanıyor.

MAFYA, SİYASİ VE BÜROKRATLARI MAAŞA BAĞLAMIŞ

İki yıldır yapılan teknik takip sonucu mafya üyelerinin, istediklerini elde etmek amacıyla bazı belediye meclis üyeleri ve bürokratları ayda 5 ila 15 bin Euro arasında değişen miktarlarda 'maaşa' bağladığı belirlendi. Massimo Carminati'nin sağ kolu olan ve siyaset-mafya ilişkisini sağlayan Salvatore Buzzi'nin, avuçlarının içine aldıkları Gianni Alemanno'nun bir buçuk yıl önceki yerel seçimleri kaybetmesi üzerine yaptığı bir telefon görüşmesinde, 'Alemanno seçilseydi, ekibinin hepsi zaten elimizdeydi. Merkez sol seçildi ve mahvolduk' demesi dikkat çekti.

Merkez soldaki parti PD'den Ignazio Marino'nun yeni belediye başkanı olmasının verdiği rahatsızlık ise bir başka telefon görüşmesinde, 'Marino Mars'tan gelmiş gibi. Bir türlü satın alınamıyor' ifadeleriyle yer aldı. Başkent mafyasının, kendilerine boyun eğmeyenleri ölümle tehdit ettiği bildirildi.

İddiaları kesin bir dille yalanlayan Alemanno, ekibini oluştururken yanlış isimleri seçtiğini belirterek, "Bu iddialar doğruysa gerçekten ihanete uğramışım demektir. Ben hayatım boyunca suç örgütleri ve mafyaya karşı mücadele verdim" diye kendisini savundu. Muhalefet partileri, ciddi suçlamalar üzerine Roma'daki yerel seçimlerin yenilenmesini talep etti.

Mafyanın, bugünkü bazı belediye meclis üyeleri ile de bağlantılı olduğunun anlaşılması üzerine istifaya zorlanan Belediye Başkanı Marino ise, suç örgütlerine diz çökmediğini, onuruyla görevini yürüttüğünü söyledi. İstifa etmeyeceğini söyleyen Marino, "Suça bulaşan herkes bunun hesabını verecek" dedi.

UYUŞTURUCUDAN ÇOK GÖÇMENLER VE ROMANLAR ÜZERİNDEN KASALARINI DOLDURDULAR

Son operasyonla birlikte bu yıl içinde mafyanın el konulan malvarlığının, 1,3 milyar Euro'ya ulaştığı belirtilirken, gelir kaynaklarının çeşitliliği de dikkat çekti. Başkent mafyasının gelir kaynağını, uyuşturucu kaçakçılığından daha karlı gördükleri, atıklar, göçmenlerin tutulduğu merkezler, Roman kampları ve usulsüz ihalelerin oluşturduğu belirtildi.

Mafyanın, Roma'daki siyasi sığınmacı ve göçmenler için faaliyetler yürüten, onların barınmasını sağlayan kooperatifler ağı ile Roman kamplarına belediyeden ayrılan bütçeden, hazırladıkları sahte belgelerle sadece bu yıl 40 milyon Euro gelir elde ettikleri belirlendi.

Öte yandan, başkentteki kamu ihalelerine ilişkin bilgilerin yer aldığı bir bilgisayarın, önceki gün belediye binasından çalındığı açıklandı.

SANAT VE FUTBOL DÜNYASININ MAFYAYLA BAĞLANTISI

Bu arada yapılan telefon dinlemelerinde başkent mafyasının, futbol ve sanat dünyası ile bağlantıları da ortaya çıktı. AS Roma'nın ve İtalya Milli Takımı'nın takımının yıldızı Daniele de Rossi, Roma'dan Bayern Münih'e transfer olan Medhi Benatia ve şike davasında da yargılanan Lazio'nun eski oyuncusu Giuseppe Sculli'nin, başı sıkışınca Carminati'nin sadık adamlarından Giovanni de Carlo'yu arayarak, yardım istedikleri belirlendi.

Galatasaray'ın Napoli'den transfer ettiği Blerim Dzemaili ve Mattia Destro'nun eşlerinin de söz konusu mafya üyesiyle geçmişte yaptığı görüşmelerin dinlemeye takıldığı kaydedildi. - Roma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Massimo Carminati İtalya Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title