Haberler

Roma'da Türkiye'nin Turizm Müşavirliği'ne Saldırı

Türkiye'nin Kobani politikalarını eleştiren 30'a yakın göstericinin, İtalya'nın başkenti Roma'da Repubblica Meydanı'ndaki Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği ofisinin önünde korsan gösteri yaptı. Göstericilerin binaya yaptığı saldırı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in twitter hesabından 'Müşavirliğe 20 kişilik PKK'lı grup tarafından sis bombalı saldırıda bulunuldu' şeklinde duyurulurken, İtalyan yetkililer "Binaya boyalı saldırıda bulundu" açıklaması yaptı.

Yerel saat ile 13.00 sıralarında gerçekleşen eylem sırasında Müşavirlik'te kimsenin bulunmadığı 4 görevlinin o sırada yemekte olduğu öğrenildi. 10 dakika kadar süren eylemde göstericilerin Türkiye aleyhine sloganlar atıp, müşavirlik ofisi girişine kırmızı boya attığı, duvara ise 'Katiller' yazdığı; eylemcilerin ofis kapısını da zorladığı belirtildi. Eylemcilerin ayrılmasının ardından ofise gelen polis, görevlilerden bilgi aldı. Polisin, Roma Büyükelçiliği ve Kültür Müşavirliği önündeki güvenlik önlemlerini arttırdığı belirtilirken Türkiye'nin Venedik'teki fahri başkonsolosluğunun önüne de provokatif yazılar yazıldığı belirtildi. Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Esin Zeynep Dinçer'in Türkiye'de bulunduğu öğrenildi. - Roma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İtalya Kobani Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title