Haberler

Roma Büyükelçiliği'nde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 91'inci yıldönümü, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde dün akşam verilen bir resepsiyonla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 91'inci yıldönümü, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde dün akşam verilen bir resepsiyonla kutlandı.

Ekim ayı başında burada göreve başlayan Büyükelçi Aydın Sezgin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona, İtalyan ve Türk iş, sanat ve siyasi çevresinden 500'ü aşkın konuk katıldı. Büyükelçi Sezgin, Büyükelçilik Birinci Müsteşarı Sinem Mingan ve Türk Silahlı Kuvvetler Ataşesi Albay Mehmet Demirağ davetlileri kapıda karşıladı. Davetliler arasında, 30 yılı aşkın süredir İtalya'da yaşayan ünlü yönetmen Ferzan Özpetek de yer aldı. Başarılı yönetmene, 'Kutsal Yürek', 'Serseri Mayınlar', 'Şahane Misafir' ve 'Kemerlerinizi Bağlayın' filmlerinde rol alan ünlü aktris Paola Minacconi eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunması ardından, katılımlarından dolayı teşekkür ettiği davetlilere hitaben konuşma yapan Aydın Sezgin, uluslararası ve beşeri ilişkiler yelpazesinin her alanında derin dostluk bağları içinde olunan İtalya'nın başkenti ebedi Roma'da, Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıldönümünü kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin güçlü iradesiyle kurduğu Cumhuriyet'in her yıl güçlü bir iradeyle kutlandığını, ancak bu yıl bir maden kazasının hüznünün etkisi altında bulunduklarını ifade eden Büyükelçi Sezgin, "Bu yıl maalesef ülkemizin Karaman ilinde dün meydana gelen bir maden kazasının yarattığı derin hüznün etkisi altında bulunuyoruz. Türkiye, derin ve sağlam bir geçmişe istinat eden cumhuriyetini, tüm ilke ve değerleriyle birlikte sevmektedir. Cumhuriyetimizin kendi içinde barındırdığı daha çok demokrasi, daha çok refah, yurtta ve dünyada barış ve huzur hedefleriyle şekillendirmektedir. Türkiye'nin ufkunu, yönelimini ve eylemlerini bu hedefler ve bu hedeflere uyumlu değerler belirlemektedir diye konuştu.

"Esasen Sayın Cumhurbaşkanımızın biraz önce sizlere duyurduğumuz mesajı da belirttiklerimin en açık ifadesini oluşturmaktadır" diyen Sezgin, şöyle devam etti:

"Bu düşüncelerle sizleri bu en anlamlı günümüzde, ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti tekrar ifade ediyor, 'Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye-İtalya dostluğu.' - Roma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İtalya Aydın Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title