Haberler

Rojavalı Siyasetçiler Büyükşehir'de

Güncelleme:

Demokratik Toplum Kongresi'nin davetlisi olarak Diyarbakır'a Rojava'dan gelen PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Rojava Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eş Başkanı İlham Ehmed, Kobani, Afrin ve Cizire Kantonlarının eş başkanları ve beraberindeki 20 kişilik siyasetçi heyeti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti.


Ziyarete DBP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, büyükşehir belediyesi meclis üyeleri ile Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Feleknas Uca da eşlik etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Fırat Anlı konuklarına "hoş geldiniz" diyerek Rojava devriminin özgürlük getirdiğini belirterek, "Bu devrim sadece Kürdistan için değil, Ortadoğu ve dünya için de bir örnektir. Hürmetle Rojava'yı selamlıyoruz" dedi. Anlı dostluk ve dayanışmayla Rojava'nın yanında olduklarını söyledi.

Daha sonra Kobani Eş Başkanı Enwer Mislim, Kürtlerin dört bir parçasının renginin yansıdığı DTK kongresi nedeniyle keyifli günler geçirdiğini söyledi. Afrin Kantonu Eş Başkanı Hevi Muhammed ile Cizire Kantonu Meclis Eş Başkanı Hakem Xelo'nun kısa konuşmalarının ardından Rojava Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eş Başkanı İlham Ehmed, Kürtlerin her parçasının el ele tutuşmasının tarihi olduğunu söyledi. Bugüne kadar Kürtler arasında ilişkilerin kopuk olduğunu belirten Ehmed, "Eğer bir parça diğer bir parçadaki sorunu kendi sorunu olarak görürse, daha güçlü bir bağ sağlanır" diye konuştu. Her parçadaki başarıyı desteklemenin ötesinde "kendi başarıları" olarak gördüklerini belirten Ehmed, böyle bir ruhun demokratik bir zihniyete kapı aralayacağını söyledi. Ehmed, bu ruhun çizilen sınırları anlamsızlaştıracağını ve Ortadoğu'da yeni demokratik bir sistem geliştireceğini vurguladı.

Kışanak: Rojava Devrimi Çok Şey Öğretti

Ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, herkesi Amed'de karşılamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek konuşmasını başladı. "Rojava devrimi hepimize çok şey öğretti" diyen Kışanak, bundan sonra da öğretmeye devam ettiğini söyledi. Kışanak, "Tüm Ortadoğu için bir ışık, bir umut penceresidir. Bizlere de, hepimizi de düşen bu umudu büyütmektir. Biz buradan Amed'ten, sizlerin yarattığı bu umudu daha da büyümesi, gelişmesi ve kalıcı kazanımlara dönüşmesi için üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu. Kışanak, "Rojava'daki halkımızın direnişinden, demokratik yönetim anlayışından bütün halkları, bütün kimlikleri kucaklayan demokratik duruşundan çok şey öğrendik, öğrenmeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Renkleri Korumaya Devam Edeceğiz

Yerel yönetimler olarak bildiklerini ve tüm deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarının altını çizen Kışanak, "Sizlerle birlikte halkımızın özgür yarınlarını yaratacak mücadeleyi sürmeye gayret edeceğiz" dedi. Amed'in bütün bu renkleri ile birlikte daha güzel olduğunu ifade eden Kışanak, "Kürdistan Süryaniler, Asuriler, Ezidiler, Kürtler, Aleviler, Sünnilerle daha güzel. Bu renklerini korumalıyız. Amed de bu renkleri korumaya devam edecektir" şeklinde konuştu. Ziyaretin ardından Kışanak ve Anlı, Rojavalı siyasetçiler üzerinde çift başlı kartal figürünün işlendiği tablo armağan etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Fırat Anlı Kobani Rojava Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title