Haberler

Rojava İçin Destek Şöleni

Güncelleme:

Diyarbakır'da BDP Kayapınar İlçe Örgütü öncülüğünde, Rojava'nın Kobanê, Efrin, Cizîré kantonlarının özerklik ilanına ilişkin şölen düzenlendi.

BDP Diyarbakır Kayapınar İlçe örgütü öncülüğünde Rojava'daki özerklik ilanına ilişkin şölen düzenlendi.

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi Huzurevleri semtindeki Huzurevleri Özgür Yurttaş Derneği önünde yapılan şölene BDP İlçe Başkanı Davut Kesen, belediye eş başkan adayı Fatma Arşimet ile yüzlerce kişi katıldı.

Etkinlikte konuşan BDP İlçe Başkanı Davut Kesen, "Rojava halkının büyük fedakârlıkla verdiği mücadele sonucu elde ettiği kazanımlar dört parçadaki Kürtler arasında heyecan yaratmıştır. Rojava devrimi Dünya halkları ve özellikle Ortadoğu'da halkları için özgürlük giden yol için emsal olacaktır. YPG ve Kürt halkı büyük bir kahramanlıkla halkının özgürlüğü için mücadele veriyor. Tüm devrim mücadelecilerini selamlıyoruz" şeklinde konuştu. Kutlama geç saatlere kadar devam ederken, kutlamalar sırasında bazı vatandaşlar evlerinin balkonlarında eyleme destek verdikleri görüldü.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Kayapınar Rojava Şölen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title