Haberler

Roj Tv Davası Savcı, PKK Kapındaki Görüntüden Teşhis Ettiği İzleyiciyi Tanık Sandalyesine Oturttu

Güncelleme:

Bölücü terör örgütü PKK'ya yakınlığınla bilinen ROJ TV'yi kapatma davasının 5. gününde Belçika'daki ROJ TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Vahdettin Tayfur duruşmayı izlediği sırada, tanık sandalyesine oturtuldu.

Bölücü terör örgütü PKK'ya yakınlığınla bilinen ROJ TV'yi kapatma davasının 5. gününde Belçika'daki ROJ TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Vahdettin Tayfur duruşmayı izlediği sırada, tanık sandalyesine oturtuldu.

Kopenhag savcısının dünkü duruşmada ortaya koyduğu iddianamede 2008 yılındaki bazı ROJ TV görüntüleri ekran getirtdiğinde çok ilginç bir olay yaşandı.

Görüntülerde PKK kampında üniformalı ve ROJ TV programlarında takım elbiseli fotoğrafları ekrana gelen Vahdettin Tayfur'un salonda olduğunu söyleyen ve gösteren savcının bu söylemi üzerine, savunma avukatı Björn Elmquist, Tayfur'un tanık olarak dinlenmesini istedi.

Başından beri ROJ TV davasını duruşma salonundan takip eden Vahdettin Tayfur'un tanık olarak dinlenmesi istemine savcı, Hemen dinleyelim cevabı verince mahkeme heyeti bunu kabul etti ve Tayfur tanık sandalyesine oturtuldu.

TÜRKÇE İFADE VERDİ

Salonda bulunan savcının Türkçe tercümanı da Vahdettin Tayfur'un yanına oturdu. Savunma avukatı ve savcının sorgulamasına Türkçe olarak cevap veren Tayfur'a kod adının Amed Dicle olduğu öne sürülen kişi tarafından yazılan 4. 5 sayfalık bir değerlendirme belgesini okudu.

Vahdettin Tayfur ifadesinde okunan belgeyi ilk kez burada gördüğünü ve bunu kendisinin yazmadığını öne sürdü. Savcının delilleri arasında okunan değerlendirmenın yanısıra Tayfur'un bölücü terör örgütü PKK kamplarında çekilen fotoğrafları da salonda bulunan ekranda gösterildi.

MAAŞ BORDROSU SORULDU

Amed Dicle kod adını kullandığı öne sürülen Vahdettin Tayfur'un Belçika'da 4 Mart 2010 tarihinde ROJ TV'ye yapılan baskında ele geçen belgeler arasında kendisine ödeme yapıldığı gösterilen maaş bordrosundan geriye para ödediğini gösteren bordro belgesi de savcı tarafından mahkemeye sunuldu. Söz konusu maaş bordro belgesi, PKK'nın kasası olarak bilinen Hamza kod adlı Abdullah Şen'e ait para kasasında bulunduğu belirtildi.

NEDEN KOD ADI

Kopenhag başsavcı yadımcısı savcı Anders Risager, Tayfur'a neden iki isim ya da kod ismi kullandığını sorunca, Tayfur, Bunun iki nedeni var. Biri Türkiye'de kürtçe isimlerin yasak olması bunu protesto etmek için Avrupa'da yaşayanlar 2'nci bir isim kullanıyor. Diğeri ROJ TV'de çalışmak, program yapmak Türkiye'de büyük risk olduğu için diye cevapladı.

Türkiye'de okuldan atılınca gazetecelik mesleğine döndüğünü belirten Tayfur, terör örgütü PKK tarafından düzenlenen ideloji kamplarına katılmadığını söyledi.

Savcının ekrana getirdiği 21. 7. 2011 tarihli uçaksavar önünde İsmet Akkurt ile Seyithan Yıldırım (Sanatçı) birlikte olduğu fotoğraftaki bu iki kişiyi tanıyıp tanımadığını sorması üzerine Tayfur, Yıldırım'ı bölgeye sık sık giden bir sanatçı, Şakir kod adlı İsmet Akkurt'u gazeteci olarak tanıyorum. Almanya'da ceza aldığını bilmiyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title