Haberler

    Robotlar ile İnsanlar Arasında Cinsel Deney Yapıldı

    Güncelleme:

    Teknolojideki gelişmelere bakılırsa dünya, bilim-kurgu filmlerindeki gibi robotların istilasına uğramak üzere. Endüstriden, ev işlerini görmekten, gittikçe insan hayatının günlük rutinlerini tek tek üstlenmeye yönelen robotları tasarlayanlar, bunun da ötesine geçecek gibi. Stanford Üniversitesi'nde yürütülen bir çalışmada, robotlar ile insanlar cinsel bir etkileşime sokularak bunun sonuçları gözlendi.

    ''SENDEN VÜCUDUMA DOKUNMANI RİCA EDECEĞİM''

    The Guardian'dan aktardığı habere göre çalışmaya katılan gönüllülere, iki ayaklı, gövdesi, gözleri, kulakları, kolları ve sesi olan insansı bir robot gösterdi. Robot, deneklere, "Senden vücuduma dokunmanı rica edeceğim" gibi davetkar sözler sarf etti.

    ROBOT TASARIMINI ETKİLEYECEK BULGULAR

    "Çalışmamız robotların hayli güçlü yeni bir medya formu olduğunu ortaya koydu. İnsanlar robotlara primitif bir şekilde, sosyal bir yanıt verdi" diyen araştırma grubunun lideri Jamy Li, bu sosyal teamüllerin tasarlanma aşamasında insan bedeninin belli bölümlerinin işe yaramasalar da robotlarda kullanılmasına yol açtığını da söyledi. Li'ye göre araştırma hem robot tasarımı hem de yapay sistem teorileri hakkında önemli veriler sunuyor.

    CİNSEL UYARILMA YOĞUNLAŞTI

    Dördü kadın toplam 10 gönüllü, Aldebaran Robotics Nao adlı robotun istediği yerlerine dokundu. Robot, katılımcılardan 13 farklı noktasına dokunulmalarını rica edecek biçimde programlanmıştı. Katılımcıların boştaki elinde ise tepkilerini ölçecek özel bir sensor vardı. 26 denemede, araştırmacılar, cinsel uyarılmanın, daha "mahrem" yerlere dokunulduğunda daha yoğun olduğunu belirledi.

    Araştırmacılara göre, bu durum robotları tasarlayanların hangi konularda dikkatli olmaları gerektiğine dair da fikir veriyor: "Gelecekte robotlar bize hem özel hem de kamusal hayatımızda destek olacaklar. İnsanlar bu makinelerle ne tip bir ilişki geliştirecek? İnsan olmadıkları açıkça ortadayken, mahrem bölgeler gibi sosyal işlevi olan bölgeler robotlara da uygulanabilir."

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    The Guardian Teknoloji Yaşam Dünya Güncel Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    ceren:

    erkekler :)) şu saaten sonra işiniz çok zor , ölcü üzerinemi sipariş alıcaklar acaba esmer olsun 185 boy olsun her şeyi tam olsun tam bana göre olsun fiyatı nedir , kargo ile eve teslimi varmı kapıda ödemeli olucak bana 1 tane beyenirsem 1 tane daha alıcam

    7
    2
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title