Haberler

Roberto Mancini 'Tur Şansımız Yüzde 45'

Güncelleme:

Chelsea ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Roberto Mancini: 'İngiltere'deki maç çok zor olacak.' dedi.

Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Galatasaray, Türk Telekom Arena’da İngiliz ekibi Chelsea’yi ağırladı. 1-1 biten karşılaşma sonunda düzenlenen basın toplantısında iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

MANCİNİ: “DAHA AGRESİF OLMALIYDIK”

“Karar verdiğim kadronun iyi bir seçim olduğu düşüncesindeyim” diyen Roberto Mancini sözlerini şöyle sürdürdü:

“Chelsea’e ilk 20 dakika çok fazla derecede saygı gösterdik. Daha agresif olmalıydık, ikinci yarıdaki gibi. İlk 20 dakika yaptığımız birkaç hata var. O hatalardan biri de gol yememize sebep oldu.”

“İNGİLTERE’DE ZOR OLACAK”

İtalyan Teknik Adam, İngiltere’deki maçın çok zor olacağına vurgu yaparak, “Ama oyuncularım ikinci yarıda yaptıkları ile sonrasında neler yapabileceğini gördüler. Özellikle ikinci yarıdaki oyuna bakarak orada neler yapabileceğimizi görebildik” ifadelerini kullandı.

“ŞANSIMIZ YÜZDE 45”

Premier Lig’de Chelsea’nin konumu ve bugün oynanan futbolla ilgili sorulan soru üzerine Mancini, kendisinin öyle bir gözlem yapmadığına değinerek, “Premier Lig Dünya’nın en önemli şampiyonlarından bir tanesi. Chelsea’de dünyanın en iyi takımlarından biri. Şu anda maç öncesi düşündüğümüzden daha fazla şansımız olduğunu düşünüyorum. Bana göre yüzde 40-45 oranında şansımız var” şeklinde konuştu.

“TERRY’NİN POZİSYONUNU GÖRMEDİM”

İlk yarıda Terry’nin sahadaki ikinci topu elinde tutması hakkında da sorulan soruya Roberto Mancini pozisyonu görmediğini dile getirerek, “Ne oldu bilmiyorum. Sırtım sahaya dönüktü o pozisyonda. Sonrasında dönüp arkamı baktığımda Terry’e sarı kart verildiğini gördüm. Ne olduğunu bilmiyorum” dedi.

“3-4 TANE NET HATA YAPTIK”

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, takımının ilk dakikalarda kaygılı bir oyun sergilediğini vurgulayarak, “Chelsea’e çok fazla alan bıraktık. Onlarda bunu bekliyordu. 3-4 tane net hata yaptık. Gol pozisyonu da o hatalardan çıktı” açıklamalarında bulundu.

CHELSEA CEPHESİ

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, karşılaşmanın birinci devresinde bir takım fırsatlar kaçırdıklarına vurgu yaparak, “Ama ikinci yarıda adil bir oyun oldu. Birinci yarıda sahanın iyi takımı bizdik. İkinci yarıda baskı aldık Galatasaray’dan. Daha iyi defans yaptılar. İkinci yarıda Torres oyundan çıkmak istedi. Defansif oynadık ama ben bunu sevmiyorum. Sonuca bakarsan adil bir skor oldu” dedi.

“SEMİH’İ TEBRİK ETTİM”

Semih’i, Beşiktaş maçında yaptığı hareketten dolayı tebrik ettiğini dile getiren Mourinho, “Fair-Play ruhlu hareketinden dolayı tebrik ettim. Normal bir hareket değildi o. Bir oyuncunun bu kadar cesur olması gerçekten inanılmaz. O dakikada gol bile olabilirdi. Bu çok önemli bir şey” açıklamalarında bulundu.

“TERİM’İN OLUŞTURDUĞU BİR FORMASYON”

Geçen sene ki ve bu sene ki Galatasaray’ın aynı olduğuna değinen Portekizli Teknik Adam, “Geçen sene de iyidiler, bu sene de öyle. Aslında aynı oyunculardan oluşuyor. Fakat, Terim’in oluşturduğu bir formasyon. Geçen sene Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale de yükseldiler. Terim’in iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Bu sene de çok iyiler” ifadelerini kullandı.

Mancini’nin, basın toplantısında, ‘şansımız yüzde 45 oldu’ sözünün sorulması üzerinde Chelsea Teknik Direktörü Mourinho, kendisinin matematiğinin iyi olmadığını belirterek, “Futbolda matematiği değil, Chelsea’yi yönetiyorum. Matematiği değil” dedi.

“DROGBA, SAYGI VE SEVGİ GÖRECEK”

Mourinho, Drogba’ya sonsuz saygı duyduğunu ve Dünya’nın en iyi hücumcusu olduğunu ifade ederek, “İngiltere’ye geldiğinde Chelsea’nin efsanesi olarak saygı ve sevgi görecek. Ama 90 dakika boyunca sahada savaşacağı için sahada o anda dost olamayacağız” şeklinde konuştu.

DOĞAN GÜNDOĞDU-GÖKHAN YARGICI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Roberto Mancini Galatasaray Chelsea Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title