Haberler

    Roberto Cominati - Antalya Devlet Senfoni Orkestrası

    Gürer Aykal şefliğinde ve Roberto Cominati eşliğinde performans sergileyecek olan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 17. Antalya Uluslararası Piyano Festivali kapsamında 14 Ekim'de izleyiciyle buluşacak.

    Gürer Aykal şefliğinde ve Roberto Cominati eşliğinde performans sergileyecek olan Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 17. Antalya Uluslararası Piyano Festivali kapsamında 14 Ekim'de izleyiciyle buluşacak.

    Dünya çapında dokunaklı ve incelikli sesi sayesinde takdir görmüş Napolili piyanist Roberto Cominati, Fransız besteci Maurice Ravel'in tüm çalışmalarının özenli ve karizmatik yorumcusu olarak müzik sahnesindeki yerini kurmuştur.

    İtalya, Bolzano'daki kazandığı ünlü Premio "Busoni"ni ödülü sayesinde uluslararası basında tanınan Cominati Aldo Ciccolini ve Franco Scala ile birlikte eğitim aldı. 1991 yılında Napoli'de Premio "Casella"  ödülünü, 1999 yılında Kraliçe Elizabeth Brüksel Yarışması kapsamında Jacques Stehman Ödülü'nü Fransa'nın RTFB ve TV5 izleyicilerinden almıştır.

    Aşağıdaki en önemli İtalyan müzik kurumları ve çok sayıda festivaller tarafından sıklıkla davet edilmektedir: Milan Teatro alla Scala, Roma Accademia di Santa Cecilia, Venedik Teatro Comunale in Bologna, La Fenice, Napoli Maggio Musicale Fiorentino, San Carlo, Nazionale della Rai Senfoni Orkestrası, Spoleto Due Mondi Festivali, Brescia ve Bergamo Festivali.

    Salzburg Festivali, Paris Théatre du Chatelet, Münih Gasteig, Berlin Konzerthaus, Hamburg ve Dresden Staatsoper, Brüksel  Monnaie ve Sidney, Washington, Sao Paulo, Buenos Aires gibi şehirlerde sahne almıştır.

    Sir Simon Rattle, Andrey Boreyko, Leon Fleischer, Danier Harding, Mikhail Pletnev, Yuri Ahronovitch, Aleksander Lazerev, David Robertson ve Gabriele Ferro gibi orkestra şefleriyle de çalışmıştır.

    İçinde; Robert Schumann'ın yorumladığı Carnaval'ın, Op. 9'da, Claude Debussy'nin bir bölümünün; Pëtr Il'iè Èajkovskij ve Carl Maria von Weber tarafından yapılan piyano CD albümünün; Amadeus magazini tarafından yayımlanan bir çift CD albümün ve Marice Ravel'in tüm piyano çalışmalarının yer aldığı EMI isimli bir CD yapmıştır.

    Genellikle 19. ve 20. yy'ın bestecilerine odaklanan geniş repertuvarında biri Russian Leopol'd Godovskij'nınkiler gibi özel ilgi uyandıran kayıtları bulunmaktadır.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Gürer Aykal Antalya Brüksel Napoli Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title