Haberler

    Roberto Carlos: Felipe Melo Tam Anlamıyla Komple Bir İsim

    Güncelleme:

    Si­vass­po­r Tek­nik di­rek­tö­rü Ro­ber­to Car­los, Melo için "Ger­çek­ten çok güç­lü, li­der ve üst dü­zey­de bir futbol­cu. Tam an­la­mıy­la komp­le bir isi­m" dedi.

    Spor To­to Sü­per Li­g’­de bu­gün Ga­la­ta­sa­ray ile dep­las­man­da kar­şı­la­şa­cak olan Si­vass­po­r’­un Bre­zil­ya­lı tek­nik di­rek­tö­rü Ro­ber­to Car­los, Bugün gazetesine konuştu. Ligde bugün Galatasaray'la karşılaşacak Sivasspor’un teknik direktörü Roberto Carlos, vatandaşı Melo’yu övdü. “Gerçekten çok güçlü, lider ve üst düzeyde bir futbolcu. Her teknik direktör onu ister” dedi. “Türk Telekom Arena ve Sarı-Kırmızılı taraftarlar, takım gününde olmasa bile daha iyi oynamasını sağlıyor” diye ekledi.

    "MELO, LİDER VE ÜZT DÜZEY BİR OYUNCU"

    Kar­şı­laş­ma­da ön­ce­lik­li amaç­la­rı­nın iyi bir fut­bol oy­na­mak ol­du­ğu­nu be­lir­ten Bre­zil­ya­lı ça­lış­tıcı, “Bi­rin­ci­si çok iyi bir fut­bol ör­ne­ği ve­re­ce­ğiz; tıp­kı ge­çen se­zon yap­tı­ğı­mız gi­bi. Ar­dın­dan gol bul­ma­ya ça­lı­şa­ca­ğız. Şan­sı­mı­zı so­nu­na ka­dar zor­la­ya­ca­ğı­z” de­di. Car­los, Fe­ner­bah­çe Baş­ka­nı Aziz Yıl­dı­rı­m’­a ha­ka­ret içe­ren bir me­sa­jı Twit­te­r’­dan ret­we­et et­ti­ği için 2 maç ce­za alan ve bu­gün sa­ha­ya çı­ka­cak va­tan­da­şı Me­lo­’dan ise öv­gü do­lu söz­ler­le bah­set­ti. “Me­lo, her tek­nik di­rek­tö­rün ta­kı­mın­da gör­mek is­te­di­ği tür­den bir oyun­cu. Ger­çek­ten çok güç­lü, li­der ve üst dü­zey­de bir fut­bol­cu. Tam an­la­mıy­la komp­le bir isi­m” di­ye ko­nuş­tu.

    "BİZİM İÇİN ZOR BİR MAÇ OLACAK"

    Ga­la­ta­sa­ra­y’­ın içe­ri­sin­de bu­lun­du­ğu du­ru­mun ve son maç­ta 3 pu­an kay­bet­miş ol­ma­lsı­nın ken­di­le­ri için bü­yük bir avan­taj sa­yıl­ma­ya­ca­ğı­nı be­lir­ten Bre­zil­ya­lı ça­lış­tı­rı­cı, “Ga­la­ta­sa­ray, Ga­la­ta­sa­ra­y’­dır. Tür­ki­ye­’nin en bü­yük ta­kım­la­rın­dan bir ta­ne­si­dir. Bi­zim için ger­çek­ten çok zor bir maç ola­cak. Ama bi­zim gü­nü­müz ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum. Bir gol bu­lur­sak, son­ra­sın­da her şe­yi le­hi­mi­ze çe­vi­re­bi­li­ri­z” de­di.

    GALATASARAY TARAFTARINI ÖVDÜ

    Türk Te­le­kom Are­na­’nın ve ta­raf­tar­la­rın öne­mi­ne de­ği­nen Car­los, “Sa­rı-Kır­mı­zı­lı ta­raf­tar­lar, ta­kım gü­nün­de ol­ma­sa bi­le da­ha iyi oy­na­ma­sı­nı sağ­lı­yor. Ay­rı­ca iyi oy­na­yan ra­kip ta­kı­mı da al­kış­lı­yor­lar. Ge­çen se­zon bi­zi al­kış­la­mış­lar­dı. Şam­pi­yon­lar Li­gi karşılaşmalarında oluşturduk­la­rı at­mos­fe­ri hay­ran­lık­la iz­li­yo­rum” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı­.

    "TELLES'İN MİLLİ TAKIM ŞANSI ZOR"

    Son dö­nem­de­ki per­for­man­sı ne­de­niy­le eleş­ti­ri­len ve Ce­sa­re Pran­del­li ta­ra­fın­dan ye­dek bı­ra­kı­lan yurt­ta­şı Alex Tel­le­s’­e de de­ği­nen Bre­zil­ya­lı fut­bol ada­mı, “Ben de Tel­les gi­bi sol ta­raf­ta oy­nu­yor­dum. Ba­na gö­re bü­yük bir oyun­cu. Bre­zil­ya­’da çok iyi oy­na­dı; Tür­ki­ye­’de­ki fut­bol ya­pı­sı ve or­ta­mı ise fark­lı. İn­san­lar ye­ter­li sa­bı­ra sa­hip de­ğil. An­cak Tel­les, mil­li ta­kım oyun­cu­su. Oy­nar­sa dik­kat­li ol­ma­lı­yız. Ofan­sif açı­dan çok teh­li­ke­li bir isi­m. Tel­les ve Me­lo­’nun mil­li ta­kı­ma çağ­rı­lıp çağ­rıl­ma­ya­ca­ğıy­la il­gi­li ola­rak, “Me­lo za­ten mil­li ta­kım oyun­cu­su. Dün­ya Ku­pa­sı gör­dü. Ba­na gö­re ye­ni­den mil­li ta­kı­ma git­me şan­sı el­de ede­cek­tir. Tel­le­s’­in işi ise bi­raz zor. O böl­ge için Fi­li­pe Lu­iz, Mar­ce­lo var. An­cak Alex Tel­les de çağ­rıl­ma po­tan­si­ye­li olan fut­bol­cu­lar ara­sın­da yer alı­yo­r” de­di.

    "DIEGO, ALEX'E GÖRE DAHA HIZLI"

    Diego ve Alex arasındaki farka değinen Carlos, “Alex varken takım onun için oynuyor, ona çalışıyordu. Topla iyiydi. Diego ise daha hareketli, daha hızlı ve pozisyonların içinde yer alan bir oyuncu” dedi.

    Ro­ber­to Car­los, se­zon ba­şın­da Fe­ner­bah­çe­’ye trans­fer olan va­tan­da­şı Die­go Ri­bas için, “Her şey­den ön­ce çok tec­rü­be­li bir oyun­cu. Çok bü­yük bir tek­nik ka­li­te­ye sa­hip. Sa­ha içe­ri­sin­de li­der ka­rak­ter­li bir isim. Oyu­nun hı­zı­nı art­ı­ra­bil­me özel­li­ği var. Sa­rı-La­ci­vert­li­le­r’­i da­ha hız­lı oy­na­yan bir ta­kım ya­pa­cak. Ta­kı­mı or­ga­ni­ze edip, oyun rit­mi­ni yük­sel­te­bi­li­yor. Fe­ner­bah­çe, Die­go Ri­ba­s’­ı ala­rak bü­yük bir trans­fer ger­çek­leş­tir­di­” de­di.

    "İKİSİNİN KARŞILAŞTIRILMASI DOĞRU DEĞİL"

    Di­ego’­nun Ale­x’­le kar­şı­laş­tı­rıl­ma­sı­na da de­ği­nen Car­los, “Kar­şı­laş­tı­rıl­ma­la­rı doğ­ru de­ğil. Stil­le­ri fark­lı. Alex, oyu­nu ak­lıy­la çok ça­buk dö­nüş­tü­re­bi­len, du­ran top­la­rı mü­kem­mel kul­la­nan bir oyun­cu­dur. Alex var­ken ta­kım ona gö­re oy­nu­yor­du. Top aya­ğın­day­ken iyiy­di. Ama ta­kım ona ça­lı­şı­yor­du. Oyun pla­nı­nın te­me­lin­dey­di. Ta­kım Alex için oy­nu­yor­du. An­cak Die­go Ri­ba­s’­la böy­le de­ğil. Die­go da­ha ha­re­ket­li, du­ran top­lar­da var, kor­ner­ler­de var. Ba­na gö­re Die­go, Ale­x’­e gö­re bi­raz da­ha hız­lı, bi­raz da­ha po­zis­yon­la­rın içe­ri­sin­de olan bir oyun­cu­” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


    Kaynak: Bugün

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Roberto Carlos Galatasaray Felipe Melo Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title