Haberler

    Roberta Gambarini

    Şubat ayında Cemal Reşit Rey'de tatlı bir caz rüzgarı esecek.

    Şubat ayında Cemal Reşit Rey'de tatlı bir caz rüzgarı esecek.

    Roberta Gambarini vokal

    Jeb Patton piyano

    John Lee bas gitar

    Willie Jones III  davul

    " İtalya'nın Torino şehrinde dünyaya gelen Gambarini babasının saksafon sanatçısı olması dolayısıyla caz müziğini dinleyerek ve öğrenerek büyüdü. 12 yaşında klarinet çalmaya başlayan sanatçı daha sonra piyano dersleri aldı.

    İlk çıkışını 1998 yılındaki Thelonious Monk yarışmasında üçüncü olarak yaptı. Bu başarı onu uluslararası caz festivallerinin ve önemli konser salonlarının en çok davet edilen isimlerden biri yaptı. 2006 yılında ilk abümü "Easy To Love" ve 2009 yılında yayınladığı üçüncü albümü "So in Love" ile Grammy adaylığı kazandı. 2008 yılında cazın efsane piyanisti ve bestecisi Hank Jones ile çok ses getiren "You Are There" isimli düet albümü kaydetti.

    Dave Brubeck, James Moody, Clark Terry, Herbie Hancock, Michel & Randy Brecker, Jimmy Heath, Roy Hargrove, Jimmy Cobb, Slide Hampton, Frank Wess, Eric Gunnison, Neil Swainson, Toots Thielemans, Paquito D'Rivera, Mark O'Conner, Cyrus Kestane, Percy Heath, Ron Carter, Johnny Griffin, John Lee, Billy Higgins, Cedar Walton, Ray Drummond, George Kabloları, James Morrison, Kenny Burrell gibi isimlerle albüm ve konser çalışmaları yapan Roberta Gambarini 14 Şubat akşamı CRR sahnesinde sanatseverler ile buluşuyor."

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Cemal Reşit Rey John Lee Torino İtalya Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title