Haberler

Rizeli Tarlasını Güğümlü Düzenekle Koruyor

Güncelleme:

Rize'nin Çayeli ilçesinde, bahçesindeki sebze ve meyveleri yaban hayvanlarından korumak isteyen Ramazan Çepni, ilginç bir düzenek geliştirdi.

Rize'nin Çayeli İlçesi'nde, bahçesindeki sebze ve meyveleri yaban hayvanlarından korumak isteyen Ramazan Çepni, birbirine bağlı güğümleri ağaçlara asarak ilginç bir düzenek geliştirdi. Evine kadar getirdiği ipi bahçeden ses duyduğunda çeken Çepni, birbirine çarpan güğümlerden çıkan sesle yaban hayvanlarını korkutup kaçırıyor.

Büyükköy Köyü'nde yaşayan Razaman Çepni, yaban hayvanlarının tarlasına ektiği mısır, fasulye ve lahana gibi sebzeler ile armut ve karayemiş gibi meyvelere zarar vermesi üzerine ilginç bir düzenek geliştirdi. Bahçesideki meyve ağaçlarına birbirlerine bağladığı güğümleri asan Çepni, düzeneğe bağladığı 30 metrelik ipi de eve çekti. Bahçede ses duyduğunda ipi çeken Çepni, güğümlerin birbirine çarptırarak ses çıkarmasını sağladı, yaban hayvanları da sesten korkarak kaçtı.

Bulduğu yöntem sayesinde tarlasını yaban hayvanlarından koruduğunu anlatan Ramazan Çepni, "Bahçeme ürün ekiyorum ama hasadını alamadan domuz ve çakallara yem oluyordu. Düşündüm, taşındım, eski güğümleri metal bir telle birbirine bağladım, sonra ağaçlara astım. Bahçeye gelen yaban hayvanları, evden kontrol ettiğim iple güğümlerden ses çıkınca kaçtı, ürünler de bana kaldı" dedi. Çepni, rüzgarlı günlerde de güğümlerin birbirine çarpması sonucu ses çıktığını, bunun da yaban hayvanlarını kaçırttığını sözlerine ekledi. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükköy Çayeli Çepni Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title