Haberler

Türkiye'nin Saklı Cenneti: Rize Ağaran Şelalesi

Güncelleme:

Rize'nin Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi pek fazla bilinmese de yöre halkının yanı sıra son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Rize'nin Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi'nde yöre halkı, şelalenin döküldüğü uçurumun üst kısmındaki küçük göletlerde yüzerek hem serinliyor hem de adeta "jakuzi keyfi" yapıyor.

İlgili Haberler

TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

İlçe merkezine 12 kilometre mesafedeki Ağaran Şelalesi, pek fazla bilinmese de yöre halkının yanı sıra son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

UÇURUMUN KENARINDA KEYİF

Şelaleye gelen turistlerin büyük çoğunluğu şelalenin çevresindeki doğal ortamda zaman geçirirken, bir kısmı da şelalenin döküldüğü uçurumun üst kısmına çıkarak, burada suyun kayaları aşındırmasıyla oluşan doğal göletlerde yüzmeyi tercih ediyor.


MANZARANIN TADINI ÇIKARIYORLAR

Oldukça tehlikeli olmasına rağmen şelalenin üst kısmındaki doğal göletlerde, çağlayarak çıkan suda yüzerek serinleme imkanı bulan turistler, yüksek olduğu için buradan manzaranın da tadını çıkartıyor.

SAKLI CENNET

Göletlerde yüzerek serinleyenlerden Hüseyin Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Buraya gelenler genellikle şelalenin döküldüğü ön kısmı görüyor fakat şelale yakınında bir yürüme parkuru var. Bu parkuru takip ettiğiniz zaman şelalenin başlangıç noktasını ve saklı bir cenneti görebilirsiniz. Biz de bu cenneti tamamen şans eseri bulduk" dedi.

"BİRÇOK İNSAN BURAYI BİLMİYOR"

Arkadaşları ile şelalenin üst kısmındaki göletlere yüzmeye geldiklerini belirten Öztürk, "Şelaleye gelince hem trekking yapıyoruz, hem de yüzüyoruz. Yani birkaç sporu aynı anda yapabilme şansına sahipsiniz. Burası Çayeli için büyük bir lütuf, jakuzi gibi. Birçok insan burayı bilmiyor. Herkese burayı görmesini tavsiye ediyorum. Mükemmel bir yer" diye konuştu.

Çayeli ilçe merkezine yakın olmasına rağmen şelalenin yeterince bilinmemesinin de üzücü olduğunu söyleyen Öztürk, şelalenin tanıtılması gerektiğine işaret etti.

Kaynak: AA / Yerel

Ağaran Şelalesi Türkiye Çayeli Yerel Haberler

500

Yorumlar (21)

serbet:

akp burayi göremedi heralde.... yoksa hes olurdu simdiye

26
13
yanıtYanıtla
Omar Hayyam:

Karadeniz Yöresi, Turizmde üvey Evlat gibi, ihmal ediliyor.

33
6
yanıtYanıtla
M.AKİFecelebi74@mynet.com:

Karadeniz yöresinden terörist çıkmadığından bir şey hakkedemiyor.Yolları,köprüleri iş sahaları yönünden doğudan güneydoğudan daha kötü.

yanıt1
yanıt0
trabzon61:

Çok kirli ve pis bir yer. Kimsenin gitmesini tavsiye etmem.

11
19
yanıtYanıtla
GİRESUN28giresun28@hotmail.com:

ulen tirabizonli, siz Ordu-Giresun Havalimanı''na da karşıydınız. pek şaşırmadım yani. işte bu yüzden Rizeliler ve Giresunlular; Tirabizonspor''u sevmiyor...

yanıt0
yanıt0
muhammedney@ilkposta.com:

ben orduluyum valla ben seviyorum trabzonlulari...

yanıt1
yanıt0
HASANsevda_6334@hotmail.com:

Şunun dediğine bak hele boş yere dememişler dmuzdan tos trabzonludan dost olmaz diye

yanıt0
yanıt2
Sümeyra:

Çok Güzel,memleketimin her bir köşesi..

23
1
yanıtYanıtla
RİZELİ53:

Ben rizeliyim rizede yaşıyorum daha dün hes in yapıldığı yerdeydim gelseniz görseniz yeminle gözleriniz dolardı abartmıyorum o eskiden gürül gürül akan serin dereler kurutulmuş sadece taşlar ve kumlar kalmış yerine kocaman beton yığınları inşaa edilmiş tam bir vahşet doğa katliyamı türkiyede nefes alabilecek tek yer kalmıştı rize orayıda katlediyorlar insanlar artık daha yukarlara kacıyor iki üçtane böyle daha güzel yerimiz kaldı bir görseniz mahşer kalabalığı insanlar sığmıyor böyle yerlere hasret kalmış ama anlayan kim yavaş yavaş oralarıda yok edecekler ne yazıkki

22
2
yanıtYanıtla
....k....@mynet.com:

gaddar akp...

yanıt3
yanıt3
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title