Haberler

Rize Polis Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Vali Çakır."En az sosyal medyayı kullanan, suç işleyen ve suçu teşvik edenler kadar bizim de çağdaş bir donanıma sahip olmamız gerekiyor".

Rize Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olarak mesleğe ilk adımını atan 187 polis memuru için tören düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Kompleksindeki mezuniyet törenine, Vali Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, polis memurları ve aileleri katıldı.

Vali Çakır, törende yaptığı konuşmada, devleti, ülkeyi ve milleti yükselten en önemli değerlerden birinin güvenlik güçleri olduğunu belirtti.

Yeni polis memurlarına "kanunlardan, vicdanlarınızdan, örf ve adetlerinizden aldığınız güçle bu ülke daha da güçlenecektir" diyen Vali Çakır, şunları söyledi:

"Günümüzde farklı suç şekillerini, farklı şekillerde önlemeye dönük çağdaş bir eğitimle yetiştiniz. Yine suç ve şekli değişen dönemde, dün sosyal medya yoktu. En az sosyal medyayı kullanan, suç işleyen ve suçu teşvik edenler kadar bizim de çağdaş bir donanıma sahip olmamız gerekiyor. Bilişim tekonolojilerini çok iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Rize gibi çok özel bir ilde, siyasi liderler yetiştirme, ülke ve dünya lideri çıkarma yönüyle kendinden söz ettiren bir ilde, coğrafi ve kültürel değerleri önde olan bir ilde eğitim aldınız. Tüm alanda polis arkadaşlarınız sizleri bekliyor. Bu coğrafyanın güzelliklerini ve hoşgörüsünü alanlara taşıyacağınıza inanıyorum."

Okul birincisi Yahya Akgün'ün okul yaş kütüğüne adını çaktığı törende, dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Tören, resmi geçitle sona erdi. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Nurullah Çakır Halil Bakırcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title