Haberler

Rize'nin Ovit Dağı'nda 'Kar Üzerinde Dünyanın En Büyük Horon Halkası' Rekorunu Kar ve Tipi Engelledi

Rize'nin Ovit Dağı'nda 'kar üzerinde dünyanın en büyük horon halkası' rekorunu kar ve tipi engelledi

RİZE'nin İkizdere İlçesi'nde 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenen 5'inci Ovit Kar Şenliği'nde terörizme karşı sevgi, barış ve kardeşlik mesajı vermek için, 'Kar üzerinde dünyanın en büyük horon halkası' rekor denemesi gerçekleştirildi. 2 metre karda gerçekleştirilen etkinlikte Almanya'nın geçen yıl 1144 kişi ile kırdığı rekor, kar yağışı ve tipi nedeniyle katılım düşük olunca 965 kişide kaldı ve kırılamadı. Rekorun kırmaya gelenler kar üzerinde horon oynadı.

Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen, 'Ovit Kar Şenliği' ilginç bir rekor denemesine sahne oldu. Almanya'nın Disburg kentinde geçen yıl 1144 kişi ile kırılan 'Kar üzerinde dünyanın en büyük halay halkası' rekoru, Ovit Dağı'nda terörizme karşı sevgi, barış ve kardeşlik mesajı vermek için, 'Kar üzerinde dünyanın en büyük horon halkası' rekoru olarak kırılmak istendi. Rekor denemesi için sabah erken saatlerde hazırlıklar başladı. Kar araçları ile ezilen zeminin etrafı çevrildi, giriş noktasına 5 dijital sayaçlı turnike yerleştirildi. Guinnes Rekor Danışmanları Prof. Dr. Orhan Kural ile Aydın Türkgücü'nün nezaretinde gerçekleştirilen hazırlıklar sırasında 4 spor hakemi, 2 halk oyunları antrenörü, makine mühendisi ve avukattan oluşan hakem heyeti turnikeleri kontrol etti, alanın boş olduğunu belirledi.

TURNİKEDEN GEÇEREK GİRDİLER

Ekşioğlu Vakfı Başkan Danışmanı ve Organizatör Necati Selvitop'un düdük çalarak başlattığı rekor denemesi için turnikeden ilk olarak Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ve yönetimi geçti. Daha sonra vatandaşlar turnikeden görevlilerin kontrolünde içeri alındı. 18 yaşından küçükler ise kural gereği sahaya alınmadı. Yaklaşık 20 dakikada içeri giren vatandaşlar kendilerine ayrılan bölümde sıraya girdi. Rekorun kırılabilmesi için sık sık anonslar yapıldı, çevredeki sağlık personeli ile AFAD, Karayolları ve Belediye çalışanları da turnikeden geçirilerek sahaya alındı. İçeri girişlerin tamamlanmasının ardından görevliler turnikeden geçen sayıları belirledi. Bu sırada 5 dakika boyunca el ele tutuşarak büyük bir halka oluşturan vatandaşlar horon oynadı.

965 KİŞİ İİLE REKOR KIRILAMADI

Kar yağışı ve tipiye rağmen horon halkasını bırakmayan vatandaşlardan bazıları Türk bayrakları açtı, bazıları ise alkışla tempo tuttu. Etkinlik sonunda Guınnes Rekor Danışmanı Prof. Dr. Orhan Kural, rekor denemesinin kötü hava koşulları altında gerçekleştirildiğini belirterek, 965 kişi katıldığı için rekorun kırılamadığını açıkladı. Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ise, "Gönül rekoru kırmak isterdi. Ancak kötü hava koşulları nedeniyle Ovit dağına gelemeyenler oldu. Gelecek yıl rekoru kırmak için çalışacağız. Amacımız teröre karşı sevgi, barış ve kardeşlik halkası oluşturmaktı. Rekor kırılamasa da halkayı oluşturdukö dedi.

Katılımcılar daha sonra Davut Güloğlu'nun sevgi, barış ve kardeşlik türkülerini dinledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İkizdere Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title