Haberler

Rizeli Vatandaş Nehir Kenarındaki Kayanın üzerine Kulübe Yaptı

Güncelleme:

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Karaağaç köyünde yaşayan Faruk Aloğlu, şarıl şarıl akan derenin kenarında bulunan kayanın üzerine ahşaptan kulübe yaptı.

Karadenizli vatandaşların ilginç mimari yapıları hemen her zaman gündeme gelir. Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Karaağaç köyünde yaşayan Faruk Aloğlu da, şarıl şarıl akan derenin kenarında bulunan kayanın üzerine ahşaptan kulübe yaparak bu geleneği sürdürdü.
"10 METRE UZUNLUĞUNDA KÖPRÜ YAPTI"
Kaya üzerine inşa edilen kulübeye ise yaklaşık 10 metre uzunluğunda asma köprü yaptı. Karaağaç köyünde yaşayan Faruk Aloğlu adlı vatandaş arkadaşları ve köy sakinleri ile buluşup oturabileceği ahşap yapı inşa etti. Dere kenarında bulunan ve 4 metre yükseklikte bir kayanın üzerine inşa ettiği yapıya ise ulaşım için birde asma köprü yaptı.
"YAKLAŞIK BİR AYIMIZI ALDI"
Mimar ve usta arkadaşlarıyla birlikle yaptığı ve görüntüsüyle de ilginç olma özelliğini taşıyan kulübeyi yapma nedenini açıklayan Aloğlu, "Bir gün yaşlı amcalarla çay içerken Karaağaç köyünün simgesi olan Bayrakgöl konuşuldu. Burada yaşayan herkesin çocukluğu burada geçmiş. Yaşılar burada nasıl yüzdüklerini anlatırken, birden içlerinde biri acaba bu kayanın üzerinde bir çay içsem diye düşündü. Bizler de sonrasında arkadaşlarla düşündük. Plan ve projesini yaptıktan sonra bunu hayata geçirdik. Sonunda böyle bir yapı inşa ettik. Kulübeyi yapmamız yaklaşık bir ayımızı aldı. Yapmış olduğumuz bu yer ile ilgili geliştirme çalışmalarımızda ilerleyen günlerde olacak. Gelen dostlarımıza ve misafirlerimize çay ikram ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karaağaç Çayeli Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Amasya lı Ali:

nasıl olsa dere taşar ve bu şey yıkılır, sahibi de devlet babadan kat kat parasını alır.

0
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title