Haberler

Rize'mize Yakışır Bir Meydan İçin Engeller Aşılıyor…

Güncelleme:

Rize Milletvekili Hasan Karal ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, önceki aylarda Meydan da bulunan Emniyet müdürlüğü ek binası yıkımının ardından, bugün de Adliye eski binasının yıkımını gerçekleştirdi.

Yeni bir kimliğe kavuşacak Cumhuriyet meydan projesi, Adliye eski binasının yıkımını Rize Milletvekili Hasan Karal, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap , İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, AKPARTİ İl Başkan Yardımcısı İshak Alim, Sivil toplum Kuruluş Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve vatandaşlar birlikte gerçekleştirdiler.

Yıkım öncesi bir açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, "Yaptığımız çalışmaların her adımını halkımızla paylaşıyoruz. Bugün meydan projemizin en can alıcı noktasına gelmiş bulunmaktayız. Daha önce burada başka bir binanın yıkımını gerçekleştirmiştik. Bu gün ise burada projenin hayata geçirilebilmesi için proje içerisinde yer alan eski Adliye binamız yani 1 nolu sağlık ocağının yıkımını gerçekleştirmek için buradayız. Binamızın mülkiyetini belediyemizin üzerine almamızla beraber yıkımını gerçekleştiriyoruz.

MEYDAN PROJEMİZİN PROJELENDİRME SAFHASINA GEÇİYORUZ…

Yapılacak bu yıkımın ardından artık Meydan Projemizde projelendirme safhasına geçiyoruz ve yapılacak olan ihale sürecini ardından projeyi hayata geçireceğiz. Bu Meydan projesi kapsamında önemli bir adımdır. Rize Belediyesi olarak bir yandan kentin görseline, estetiğine önem verilen bir takım çalışmalar yaparken, diğer taraftan da adına 10 numara projeler dediğimiz projelerin hayata geçirilmesi noktasında emin adımlar atıyoruz. 2 yıllık bir süre içerisinde masa başı çalışmalarını yürütmüş olduğumuz projelerimizin artık hayata geçirmek için aralıksız çalışıyoruz. Meydan projemizin hayata geçirilmesi noktasında emeği geçen başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Rize Milletvekillerimize, teşkilatımıza ve bu konuda emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

SADECE YIKMAK İÇİN DEĞİL YAPMAK İÇİN TOPLANDIK…

Yıkımda konuşma yapan Rize Milletvekili Hasan Karal, Bugün burada sadece yıkmak için değil aynı zamanda yapmak için toplanmış bulunmaktayız. Rize Meydan Projemizin başlaması için bugün burada bir start veriyoruz. Eski adliye binamızın mülkiyetinin belediyemize devredilmesi için gerekli prosedürler yerine getirildi ve devri gerçekleştirildi. İnşallah bu yıkımın ardından Meydan projemize hızlı bir şekilde başlamayı düşünüyoruz. Rize Belediyemizin takibinde kısa bir süre sonra inşallah çalışmalar burada başlatılacak. Merkezi hükümetten, Ankara'dan talep edecekleri destek için bizler daima belediyemizin arkasındayız. Meydan projemizin ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Kazancı Reşat Kasap Hasan Karal Ardeşen Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title