Haberler

Rize Merkezli Fetö/pdy Operasyonu

Rize merkezli beş ilde, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 5 kişi, savcılıkça ek gözaltı süresi verilmesi üzerine emniyete gönderildi.

Rize merkezli beş ilde, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 5 kişi, savcılıkça ek gözaltı süresi verilmesi üzerine emniyete gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, usulsüz kredi kullandırmak ve teminini sağlamak, belgede sahtecilik, sahte imza, sahte kefil, banka kredisi kullanımında hizmet geliri adı altında himmet sağlanması ve usulsüz arsa temini sağlamak" iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden E.A, R.M, H.K, A.T. ve C.D. için sevk edildikleri adliyede, savcılıkça 2 gün daha ek gözaltı süresi verildi.

Bunun üzerine 5 zanlı, yeniden emniyete götürüldü.

Eski banka müdürü H.Y. ve müdür yardımcısı Ü.İ'nin de aralarında bulunduğu toplam 12 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, olayla ilgili 7 kişinin aranmasına devam edildiği bildirildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle 29 Ocak'ta Bank Asya Şubesi ve bilgisayarlarda inceleme yapan güvenlik güçleri, bankanın bazı dosyalarına el koymuştu.

Şahika Eğitim Kurumlarına bağlı üç özel okulun hesap hareketlerini araştıran polis ekipleri, Çayeli ilçesindeki Özel Şahika İlkokulu ve Ortaokulu, il merkezindeki Şahika Özel İlkokulu ve Ortaokulu ile Kopuzlar Lisesinde eş zamanlı inceleme yapmıştı. Aralarında banka müdürü ve çalışanları, okul idarecileri, iş adamları ve muhasebecilerin de bulunduğu 22 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Rize, Trabzon, Amasya, İzmir ve Ordu'da düzenlenen operasyonda, 15 kişi gözaltına alınmıştı. Cumhuriyet savcısınca ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen H.K, M.G. ve G.U. yurt dışı yasağı konularak salıverilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title