Haberler

Rize Limanı Güvenlik Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Rize Limanı Güvenlik Komisyonu toplantısının yapıldığı bildirildi.

Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Vali Çakır başkanlığında yapılan toplantıya, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Gümrük Müdürü Mehmet Şensoy, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Hüseyin Cumhur Yarar, Rize Liman Başkan Vekili Süleyman Taşçı, Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabibi Gülizar Kalafat ve Rize Limanı İşletmecisi Asim Çillioğlu'nun katıldığı belirtildi.

Yılda 480-500 bin ton kuru yük kapasitesine ulaşan ve 360 milyon dolar ihracat hacmine sahip Rize Limanı'nın her anlamdaki güvenliğinin sağlanması için hazırlanan "Rize Limanı Acil Güvenlik Planı"nın değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, limanın hinterlandının geniş olmamasından dolayı fazla gelişme gösterememesi, ancak Ovit tünellerinin tamamlanması ile artacak kapasitenin karşılanması için alınması gereken ön tedbirlerin değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, toplantıyı değerlendiren Vali Çakır'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Bu toplantının benim açımdan önemi, Rize önceliğinde Rize'yi ve Rize Limanı'nı tanımak oldu. Bugüne kadar Rize Limanı'nda güvenlik açısından bir sorun yaşanmaması da memnuniyet verici. Biz bu toplantıda Rize Limanı'nın güvenliğini, kapasitesini ve Ovit tünellerinin tamamlanmasına paralel olarak artacak liman trafiğinin karşılanması için yapılması gereken ön hazırlıkları şimdiden değerlendirdik."

Muhabir: Serhat Çağdaş

Yayıncı: Asena Akçay - RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Yenice Nurullah Çakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title