Haberler

Rize Eski Milletvekili Yılmaz: "Ümmetin Kardeşliğe İhtiyacı Var"

Başakşehir Kültür Söyleşileri'ne konuk olan Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, "Ümmetin iman kardeşliğine sudan daha çok ihtiyacı var."

Başakşehir Kültür Söyleşileri'ne konuk olan Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, "Ümmetin iman kardeşliğine sudan daha çok ihtiyacı var. İman kardeşliği yerine ırk, din, dil, mezhep kardeşliğini koyanlar, dünyayı mutsuzluklara ve savaşlara sürüklemiştir" dedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş'ın da katıldığı söyleşiye ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Salonun tamamını dolduran izleyiciler fuaye alanından da söyleşiyi takip etti. Geceye dua ile başlayan Şevki Yılmaz, Kur'an-ı Kerim'in pek çok ayetinde önemle vurgulanan "İslam'da kardeşlik" kavramını anlattı. Yılmaz, "Allah (C.C) kulunu kaidesiz yaşatmaz. İslam toplumun mutluğu, huzur için vardır. İslam barış demektir, Müslüman ise yaratıcı ile barışan, şeytana küs demektir. Günümüz toplumunda ahlak erozyonu yaşanmaktadır. İnsanlar, dininden uzaklaştıkça toplumdaki huzursuzlukta artmaktadır. Eskiden Çanakkale'nin yetimleriydik. Şimdi ayrılan anne-babaların yetimleriyiz. Ümmet Kur'an-ı Kerim kardeşliğine muhtaçtır. İman kardeşliği yerine ırk, din, dil, mezhep kardeşliğini koyanlar, dünyayı mutsuzluklara ve savaşlara sürüklemiştir. Müslüman kardeşliği değil, iman kardeşliği vardır" dedi.

"YERYÜZÜNÜN İLK FAŞİSTİ 'ŞEYTAN'DIR"

Toplumda ırk, din, dil ayrımcılığı sebebiyle Müslümanların birbirini sevemediğini vurgulayan Yılmaz, "iman kardeşliği" için gerekli olan elzemleri anlattı. Yılmaz, "Yeryüzünün ilk faşisti 'şeytan'dır. Cennetten kovuluşunun sebebi onun ırkçılığıdır, günahını savunmuştur. Allah tövbe edeni affeder. Osmanlı'nın, Türkiye'nin gerilemesinin nedeni kardeş kavgalarıdır. İman kardeşliği için birinci şart 'cehaleti yenmektir'. Düşünen bir millet olmalıyız. Kur'an-ı Kerim'in ilk emri oku, ikinci emri anla, üçüncü emri aşık oldur. Cahil toplumla iktidar tam bir intihardır. İman kardeşliğini engelleyen ikinci husus ise taassuptur. Kur'an-ı Kerim helalleri en bol kitaptır. Şimdi ise o haram, bu haram diye diye dinimizi sulandırdılar. Kur'an-ı Kerim'i bilmezsek, aklımızı kiraya verirsek kardeş olamayız. Üçüncü husus ise 'din temsilciliği'dir. Dinimiz peygamberleri devre dışı bırakarak din temsilciliğine dönüştürülmüştür. Allah (C.C) peygamberler dahil hiç kimseye din temsilciliği vermemiştir. Din ilaçtır, temsil edilemez, içilir" diye konuştu.

"VATANSIZ DİN YAŞANILAMAZ, DİNSİZ DE VATAN VAR OLAMAZ"

Türkiye'de ve dünyada ırkçılık hareketlerini başlatanların Yahudi olduğunu söyleyen Şevki Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyadaki ırkçılık hareketlerinde kaybeden hep insan oldu. Vatansız din yaşanmaz, dinsiz de vatan var olamaz. Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı, Çerkez'i ile kardeş olma zamanıdır. İslam ümmeti birbirine düşmedikçe hiçbir gücün Müslüman'a gücü yetmez. Ümmetin şimdilerde sevgi ayarı bozulmuştur. Müslümanların sevgi ayarı düzelmedikçe birlik olamaz. Kur'an-ı Kerim oku, anla, aşık ol demiştir.

Yani Allah'a (C.C) imandan önce doğada Allah'ın (C.C) varlığını tanımak gerekir."

Söyleşiyi Başakşehirliler ile dua ederek bitiren Şevki Yılmaz'a geceye katılımdan dolayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından çiçek takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şevki Yılmaz Enver Yılmaz Başakşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title