Haberler

Rize'deki Hes Protestosu

İkizdere'de HES protestosuna katılan 39 köylünün "görevden alıkoyma" ve "özel mülkiyetin ihlali" gerekçesiyle yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

İkizdere ilçesine bağlı Şimşirli köyünde hidroelektrik santral ( Hes ) yapılmasını çeşitli eylemlerle protesto eden 39 köylünün, "görevden alıkoyma" ile "özel mülkiyetin ihlali" gerekçesiyle yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Rize Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 39 köylü ve avukatları ile HES firmasının avukatları katıldı. Köylüler duruşmada, haklarındaki suçlamaları reddederek, yasal bir eylem yaptıklarını söyledi.

Mahkeme, savunmaların ardından dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Şimşirli Kültür ve Kalkındırma Derneği Başkan Yardımcısı Bahri Bir, mahkeme çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, Şimşirli HES inşaatının durdurulduğunu öğrendiklerini belirterek, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen tüm bakanlara, siyasi partilerin milletvekillerine ve bürokratlara teşekkür ettiklerini söyledi.

Bir, olayla ilgili yarın geniş açıklama yapacaklarını sözlerine ekledi. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

İkizdere HES Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title