Haberler

Rize'de, Tulum ve Müzik Festivali'nde Halk Dansları Ekipleri Demokrasi İçin Türk Bayrakları ile...

Rize'de, Tulum ve Müzik Festivali'nde halk dansları ekipleri demokrasi için Türk bayrakları ile yürüdüBu yıl 7'incisi düzenlenen ve 6 gün sürecek olan Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali, Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde başladı.

Rize'de, Tulum ve Müzik Festivali'nde halk dansları ekipleri demokrasi için Türk bayrakları ile yürüdü

Bu yıl 7'incisi düzenlenen ve 6 gün sürecek olan Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali, Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde başladı. Etkinliğe katılan konuk ülkelerin halk dansları topluluğu üyeleri, Türk bayrakları ile demokrasi yürüyüşüne katıldı.

Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği'nin düzenlediği etkinliğe Bursa ve Edirne ekiplerinin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Almanya, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova ve KKTC'den gelen halk dansları topluluğu üyeleri katıldı. Etkinlik, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine tepki amacıyla düzenlenen demokrasi yürüyüşü ile başladı. İlçe meydanında başlayan yürüyüşe Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Fındıklı Kaymakam'ı Arif karaman, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile halk dansları toplulukları katıldı. 'Fındıklı milli iradeye, demokrasiye sahip çıkıyor' pankartı açılan yürüyüşe katılan halk dansları topluluğu üyeleri Türk bayrakları ile yürüdü. Azerbaycan halk dansları topluluğu üyeleri, 'Azerbaycan-Türkiye' sloganları attı.

"BURADAKİ GÖRÜNTÜ OLAĞANÜSTÜ HALDEKİ BİR ÜLKEYE BENZEMİYOR"

Fındıklı Anfitiyatrosunda sona eren yürüyüş sonrası ülke temsilcileri ve yaklaşık 2 bin kişiye seslenen Rize Valisi Erdoğan Bektaş, coşkulu kalabalığı gösterdi, görüntünün olağanüstü haldeki bir ülkeye benzemediğini dile getirdi. Vali Bektaş, "Çok olağan bir hayat sürdürdüğümüzü uzak ülkelerden gelen misafirlerimiz görüyor. Ama başka türlü algı yönetimi ve propaganda yapmaya çalışanlar var. Bu zor zamanımızdaki dostluklarından dolayı gelen ülkelere teşekkür ediyoruz. Biz düşmanlarımızı belki unuturuz ama dostlarımızı asla" dedi.

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali, ülke halk dansları topluluklarının sergilediği gösterilerle devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Bektaş Azerbaycan Fındıklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title