Haberler

Rize'de Polis Memurlarına Yüzme Eğitimi Veriliyor

Rize’de özellikle yaz aylarında bir çok boğulma kavası yaşanması üzerine, polis memurlarına yüzme ve boğulma vakalarına karşı kurtarma eğitimi veriliyor.

Rize'de özellikle yaz aylarında bir çok boğulma kavası yaşanması üzerine, polis memurlarına yüzme ve boğulma vakalarına karşı kurtarma eğitimi veriliyor.

Rize Valiliği tarafından, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında geliştirilen "Denizde de can güvenliğinizin teminatıyız" projesi ile polis memurlarına yüzme ve boğulma vakalarına karşı kurtarma eğitimi veriliyor.

Rize Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen eğitimler bugün düzenlenen törenle başladı. Törene Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ve Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'de katıldı. Burada bir konuşma yapan Mustafa Çelik, polis memurlarının yüzme bilmesinin önemine değinerek "Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. Bizde bir sahil kentimizde yaşıyoruz. İnsanımız da deniz ile çok haşır neşir. Bu nedenle bir çok adli vaka ile karşı karşıya kalıyoruz. Adli vakalara ilk müdahale de genellikle polislerimiz tarafından yapılıyor. Rize'de sayın valimizin himayelerinde İl Emniyet Müdürlüğümüz ile iş birliği ile polis memurlarımıza yüzme eğitimi veriyoruz. Amacımız yüzme bilen polis memurlarımıza daha ileri seviyede yüzme ve kurtarma eğitimi vermek, yüzme bilmeyen polis memurlarımıza ise yüzme öğretmektir. Bu Türkiye'de ilk defa Rize'de gerçekleştiriliyor. Yapılan araştırmalarda ilk müdahalenin bir çok adli vakada ölüm oranını düşürdüğü tespit edilmiştir. Bu nedenle bu eğitimin önemine kanaat getirdik" dedi.

Proje kapsamında ilk etapta 80 polis memuruna 1 ay boyunca 8 seans halinde eğitim verilecek.

Proje kapsamında yüzme eğitimi alan Aslan Demirkıran isimli polis memuru yaptığı açıklamada, "Bir Trabzonlu olmama rağmen yüzme bilmiyordum. Fırsat olmamıştı. Bize bu fırsatı sağladıkları için İl Emniyet Müdürümüz ve Valimize teşekkür ediyoruz. Şu ana kadar kendi kendimizi kurtaracak kadar yüzme öğrendik. Hiç karşılaşmamayı umuyoruz ancak eğer karşı karşıya kalırsak boğulmakta olan kişileri kurtarabilecek kadar eğitim almayı hedefliyoruz" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çelik Ersin Yazıcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title