Haberler

Rize'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Rize'de bir grup vatandaş, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan binalarının yerine kendileri için yapılacak konutların inşaatına başlanılmamasına tepki gösterdi Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı: " Ne zaman yapılacağına dair kesin bilgi yok. İnşaatın başlama ve bitiş tarihinin.

Rize'de bir grup vatandaş, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan binalarının yerine kendileri için yapılacak konutların inşaatına başlanılmamasına tepki gösterdi.

Rize Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yürütülen Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında binaların yıkıldığı Yeniköy Mahallesi Hamam Deresi mevkisinde toplanan aralarında Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı'nın da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, vadide sessiz yürüyüş yaptı.

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Yazıcı, kentsel dönüşüm çalışmalarında acele el koyma ve kamulaştırma yöntemi kullanıldığını savunarak, "Bina yıkımları da aceleyle yapıldı. Vatandaşlar güven duygusuyla evlerini boşaltmış. Şimdi sıkıntı yaşıyor. Kira bedellerinin 18 ay sonra ödenip ödenmeyeceği belirsizliği nedeniyle yaşanan sıkıntılar var. Kira artışlarının yapılıp yapılmayacağı belli değil. İnşaatların bu sürede yetişme imkanı yok. 18 ay sonra ne olacağını kimse bilmiyor" dedi.

Timya Vadisi Projesi'nin yapımının durdurulduğunu ifade eden Yazıcı, "Daha önce 21 kat olarak hazırlanan proje, Başbakan tarafından beğenilmediği için iptal edilmiş. Revize çalışması henüz bitirilemedi. Ne zaman yapılacağına dair kesin bilgi yok. İnşaatın başlama ve bitiş tarihinin olmaması vatandaşları endişelendiriyor. Devlete güveniyorlar. Devletin zarar etmesini istemiyorlar ama kendilerinin de bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar" diye konuştu.

Evi yıkılan Remzi Güzel ise kendilerine muhatap bulamadıklarını, belediye yetkililerinin duyarsız kaldığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Buradaki en büyük mağduriyetimiz anılarımızı yok etmeleridir. Hepimiz burada büyüdük, burası 50 yılı aşkın bir mahalleydi. Kira yardımını ne kadar alacağımız kesin olarak belli değil. Devletimize olan güvenimizden dolayı evlerimizi sorunsuz boşalttık. Gelinen noktada kendimize bir muhatap bulamıyoruz. Kurulan Timya Vadisi bürosundan herhangi bir vatandaş gidip bilgi alamıyor. Bir yetkilinin çıkıp bize durumu izah etmesini istiyoruz."

Grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı. - Rize

Kaynak: AA / Güncel

Rize Belediyesi Murat Yazıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

serdar kanbursahin.burakk@hotmail.com:

tam bir fiyasko......

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title