Haberler

Rize'de Kar Yağışı

Güncelleme:

Rize'nin İkizdere ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Rize'nin İkizdere ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Yüksek kesimlerde dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisini artırması sonucu İkizdere ilçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartlarının devam etmesi nedeniyle okul öncesi, ilk ve orta öğretim kurumlarının bugün tatil edildiği bildirildi.

İkizdere ilçesinde enerji hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle ilçe genelinde öğle saatlerine kadar elektrik verilemeyeceği belirtildi.

İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün erken saatlerde yağmur ile rüzgarın etkisini artırdığını, ilçe genelinde yaklaşık 50 evin çatısının uçtuğunu, bazı arabalarda da rüzgar nedeniyle hasar oluştuğunu anlattı.

Dün akşam saatlerinden itibaren yağmurun yerini kar yağışına bıraktığını dile getiren Kösoğlu, "Etkili kar yağışı ile ilçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimetrenin üzerine çıktı. Köy ve mahalle yolları kar yağışı nedeniyle kapalı. Belediye olarak gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz" dedi.

Öte yandan Hemşin ve Çamlıhemşin ilçesinde de kar yağışının etkili olmaya başladığı kaydedildi.

Turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kar kalınlığının 50 santimetreyi geçtiği, kar yağışı nedeniyle Ovit Tuneli'nde çalışmalara bir süre ara verildiği ifade edildi. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Kösoğlu İkizdere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title