Haberler

Rize'de Kar Esareti Eğlenceye Dönüştü

Kar yağışı nedeniyle 61 köy yolunun ulaşıma kapandığı Rize'de bazıları kar çilesini buz gibi havada denize girerek, şambrel ve kızaklarla kayarak eğlenceye dönüştürdü.

Kar yağışı nedeniyle 61 köy yolunun ulaşıma kapandığı Rize'de bazıları kar çilesini buz gibi havada denize girerek, şambrel ve kızaklarla kayarak eğlenceye dönüştürdü.

Rize'de 3 gün aralıksız etkili yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy ve mahalle yollarının büyük çoğunluğu, İl Özel İdaresi, Karayolları ve Rize Belediyesi ekiplerinin çalışmaları ile açıldı. Halen 61 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Rize'de  bugün ilk ve orta dereceli okullarda tatil edildi.

AYDER'DE KAR EĞLENCESİ: KARSKY

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi'nin turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Ayder'e gelenler, otomobil şambrelleri ve kızaklarla kaymanın keyfini çıkardı. Formulaz yarışlarında kullandığı tahta aracı tekerlekleri çıkatıp kızağa dönüştüren ve 'Karsky' adını veren Erkan Korkut da, yaylaya gelenleri 250 metrelik pistte aracıyla ve şambrellerle kaydırdı. Yaylada kayak yapanlar renkli görüntüler oluşturdu.

KORUMA POLİSİ BUZ GİBİ SUYA GİRDİ

Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde koruma polisi olarak görevli Erkan Çolak ise, karlı ve soğuk havaya aldırış etmeden denize girdi. Buz gibi suda bir süre yüzen, ardından kar üstünde yatarak bir süre güneşlenen Çolak, "50-60 santimetre kar olmasına rağmen yılın ilk güneşini değerlendirdim" dedi. Polis memurunun kayda aldığı görüntüler sosyal medyada da büyük ilgi çekti. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rize Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title