Haberler

Rize'de "Kaçkarlara Doğru" Kar Yürüyüşü Düzenlendi

İkizdere Vadisi'nde doğal güzelliklere dikkati çekmek amacıyla "Kaçkarlara Doğru" sloganı ile kar yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

Rize'nin İkizdere Vadisi'nde doğal güzelliklere dikkati çekmek amacıyla "Kaçkarlara Doğru" sloganı ile kar yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

İkizdere Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğince Çağrankaya Yaylası'nda bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğe, İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, İkizdere Derneği Başkanvekili Kadem Ekşi ve yaklaşık 200 kişi katıldı.

Etkinlik için ilçe merkezinde toplanan grup, araçlarla Çağrankaya Yaylası'nın alt kesimine gitti. Burada tulum eşliğinde horon oynayan vatandaşlar ardından Çağrankaya Yaylası'na kadar olan yaklaşık 18 kilometrelik güzergahta yürüyüşe geçti. Gruptakilerin bir kısmı ise kiraladıkları helikopterle yaylaya gitti.

Kadem Ekşi, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İkizdere Vadisi'nde doğal güzelliklere dikkati çekmek amacıyla "Kaçkarlara Doğru" sloganı ile kar yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çağrankaya Yaylası'nda sevgi ile başlayan yürüyüşün herkesi kucakladığını belirten Ekşi, "Kaçkarlar aşk, sevda ve özgürlük demek. Tulumun ve kemençenin sesi ile hep birlikte haykırdık. Bu coşku ve sevgi daim olsun. Ülkemizin sosyal barışına ve geleceğine dair umutlarımızı yeşertiyor. Yeni bir Türkiye'nin yedi renk ve yedi bölgesi bugün burada" dedi.

Ovit kış turizm şenliği başlatacaklarını ifade eden Ekşioğlu, "Çağrankaya Yaylası marka oldu. Bu yıl etkinliğimizin üçüncüsünü düzenliyoruz. Uluslararası boyuta hızlı bir şekilde koşuyoruz" diye konuştu.

Ekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Ovit Tüneli ile asrın projesini inşa ettiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Tünel önümüzdeki yıllarda açılacak. Bu yetmez. Bakanlar Kurulu kararı ile Ovit, kış turizm merkezi ilan edildi. Aradan yedi yıl geçti. Telesiyej tesisleri ile buradaki insanların ekmeğini büyüteceği, pastadan pay alacağı dokuyu inşa etmemiz lazım. Biz hem iş dünyası hem de buranın bir evladı olarak bunları istiyoruz. Sıcak su termal tesisimizin olduğu bu bölgede, yeni yatırımcıları çekecek teşvikler için planlamanın mutlaka bitmesi lazım. Bu bizim eksiğimiz."

Yaylaların hızla betonlaştığını belirten Ekşi, "Bu bizim geleneksel mimarimize ve dokumuza son derece uyumsuz. Aslında kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Kendi geleceğimizi ve kendi doğal ekosistemimizi bozuyoruz. Burada idarenin yaptırım gücünü ortaya koyarak planlama süreci ile yaylaları bu betonlaşmadan hızla kurtarması lazım. Biz sivil toplum kuruluşları olarak yerel yönetimlerin arkasındayız. Detaylı projelerle yaylalar fiili işgallerden arındırılmalı. Betonlaşmaya asla müsaade edilmemeli. Doğal yapıyı, ekosistemi ve çevreyi sürdürebilir şekilde inşa edemezsek kendi geleceğimizi yok etmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Geceyi Çağrankaya Yaylası'nda geçirecek grup, yarın İkizdere'ye dönecek. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Kadem Ekşi İkizdere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title