Haberler

Rize'de Yaşayanların Yüzde 92'si İşinden Memnun

Güncelleme:

Türkiye'de geçen yıl ortalama günlük kazanç tutarında 85,6 lirayla Zonguldak, kişi başına düşen tasarruf mevduatında ise 18 bin 131 lirayla İstanbul ilk sırayı aldı. İşinden memnun olanların oranında ilk sırada ise Rize var: Yüzde 91,6… Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre, istihdam oranı en yüksek il yüzde 59,1 ile Ardahan olurken, bu ili yüzde 55,5 ile Kars, yüzde 54,9 ile Bartın ve Burdur, yüzde 54 ile Denizli izledi.

İŞSİZLİĞİN EN FAZLA OLDUĞU İL BATMAN

İşsizlik oranının en yüksek olduğu şehirler ise yüzde 23,4 ile Batman, yüzde 20,6 ile Mardin, yüzde 20,5 ile Siirt, yüzde 20,1 ile Şırnak, yüzde 18,7 ile Diyarbakır oldu.

RİZE'DE İŞİNDEN MEMNUN OLANLARIN ORANI YÜZDE 91,6

İşinden memnun olanların oranında ilk sırayı yüzde 91,6 ile Rize alırken, bu ili yüzde 91,1 ile Uşak, yüzde 90,9 ile Isparta, yüzde 89,3 ile Sinop, yüzde 88,9 ile Karaman takip etti.

İş memnuniyetinin en düşük olduğu iller ise yüzde 64 ile Ağrı, yüzde 64,3 ile Adıyaman, yüzde 64,7 ile Van, yüzde 65 ile Batman ve yüzde 67,3 ile Mardin olarak kayıtlara geçti.

ORTALAMA GÜNLÜK KAZANÇ TUTARINDA ZONGULDAK ZİRVEDE

Ortalama günlük kazanç tutarında 85,6 lirayla Zonguldak zirveye otururken, 82 lirayla Kocaeli, 71,7 lirayla İstanbul, 70,1 lirayla Ankara ve 68,4 lirayla Kırıkkale listenin başına yerleşti. Ortalama günlük kazancı en az olan ilk beş il 46,9 lirayla Kilis, 49 lirayla Mardin, 49,1 lirayla Giresun, 49,4 lirayla Şırnak, 49,9 lirayla Nevşehir oldu.

TASARRUF MEVDUATI EN AZ ŞIRNAK'TA

Kişi başına düşen tasarruf mevduatında 18 bin 131 lirayla İstanbul zirveye otururken, bunu 11 bin 462 lirayla Ankara, 10 bin 346 lirayla İzmir, 8 bin 353 lirayla Antalya, 7 bin 142 lirayla Denizli izledi. Tasarruf mevduatının en az olduğu iller ise 616 lirayla Şırnak, 689 lirayla Hakkari, 759 lirayla Muş, 833 lirayla Şanlıurfa ve 839 lirayla Bitlis olarak sıralandı.

Orta ve üstü gelir grubundaki hanelerin oranına bakıldığında, ilk sırayı yüzde 58,9 ile Ankara alırken, bunu yüzde 56,2 ile İstanbul, yüzde 53,5 ile Kocaeli, yüzde 51,6 ile Tekirdağ, yüzde 50,6 ile Bartın takip etti.

Geçen yıl söz konusu gelir grubundaki hane oranının en düşük olduğu beş il sırasıyla Adıyaman, Ardahan, Van, Şanlıurfa ve Muş olarak gerçekleşti. Temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını beyan edenlerin oranında ise yüzde 75 ile Batman liste başı oldu, bu ili yüzde 74,8 ile Adıyaman, yüzde 73,5 ile Ağrı, yüzde 72,4 ile Diyarbakır ve yüzde 71,2 ile Ardahan izledi. Bu oranın en düşük olduğu iller Düzce, Isparta, Kütahya, Uşak ve Bolu olarak kaydedildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Isparta Uşak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (76)

LaZO:

Bu ülkede karadenizliler olmasi bu ülke batar be. . .

6
16
yanıtYanıtla
TÜRKOĞLU:

BATIYOR ZATEN

yanıt1
yanıt0
RİZE:

NEDEN OLMASINLAR ERDOĞAN HERKESİN KESESİNİ DOLDURMUŞ ÇALIŞSIN ÇALIŞMASIN. NERDE BELLEŞ ORAYA YERLEŞ. GEL KEYFİM GEL.

16
4
yanıtYanıtla
kostebek:

EEEEEEEEEEE tayip amcalari varken oyle olucak, bosuna mi bunca yalaka ve yagcilik yapiolar bu karadeniz rumlari

11
7
yanıtYanıtla
cenk:

Rize ve karadeniz halkı çalışkandır, işlerinden elbette memnunlar, asla isyan etmezler. geziciler, pkklılar, sözde bayrak bahanesiyle dükkan taşlayanlar gibi değillerdir, vatanını severler.

10
7
yanıtYanıtla
Bir okur:

Dikkat ettiniz mi bilmem ama sizce isinden memnun olmayanlarin batman adiyaman mardin van gibi dogu illerinin olmasi ne garip degil mi? Bence garip degil cunku bu insanlar herseyin daha iyisini isteyen ama kazanmak icin calismak bile zor gelen her isteklerini devletin karsilamasini bekleyen asalak bi millet de ondan?

7
8
yanıtYanıtla
TÜRK 28 Mobil-ANDROID:

Kürtler çalışmadığı için en fazla işsizlik doğuda . çünkü hepsi devlerin sırtından geçiniyor . ondan sonra da dağa çıkıp hainlik yapıyorlar .

9
5
yanıtYanıtla
53/KALKANDERE:

HER ÇİFTÇİ SENEDE HASATINDA 1 KEREN TOPLAR AMA RİZEDE ÇAY SENEDE 4 KEREN HASAT VERİR VEDE DÜNYANIN EN GÜZEL GIDASI OLAN BALINDA EN İYİSİNİ RİZEYE NASİP ETMİŞTİR NİÇİN ÇÜNKÜ ORTA DOĞUNUN EN ÇOK YAĞIŞ ALAN İLİ YAĞIŞ NE DEMEKTİR RAHMET BEREKET DEMEKTİR ALLAH NURUNU RİZEYE TAMAMLAMIŞ SAYILIR NEDE OLSA BU ÜLKEDE HER ALANDA ZİRVEDE RİZELİLER VAR ALLAH 2023''Ü GÖRMEYİ NASİP EDERSE RİZE HALİFESİNİDE ÇIKARMIŞ OLACAK=))BİZ KÜÇÜK İLİN BÜYÜK İNSANLARININ ÇIKTIĞI MEMLEKETİN ÇOCUĞUYUZ. . .

10
3
yanıtYanıtla
rizeye bir iki:

resimdeki rizeli kızlar güzelmiş çok para kazanıyordur o kızlar o kayalıklarda :))

6
7
yanıtYanıtla
Mstf:

Ekrandaki fotoğrafla haberin ne alakası var...

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title