Haberler

Rize'de İhtiyaç Sahiplerine Yakacak Yardımı

Hemşin ilçesinde, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında görevlendirilen kişiler tarafından ihtiyaç sahiplerine yakacak yardımı yapıldığı bildirildi.

Hemşin Özel İdare Müdürü Sultan Rauf Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR önderliğinde İlçe Özel İdaresince yürütülen TYÇP kapsamında köylerde altyapı hizmetlerinde çalışan yedi kişilik ekiplerinin, alt yapı çalışmalarının yanı sıra köylerde yaşlı ve kimsesizlerin yardımına da koştuğunu söyledi.

Bu kişilerin köylerde, çit onarımı, boya yapma gibi işlerin yanı sıra zor kış şartlarında yakacak ihtiyacı olan kişiler için ormandan odun kendilerine teslim ettiğini ifade eden Oğuz, Kaymakam Hamza Türkmen ile köylerde tespit edilen yardıma muhtaç ailelerin sorunlarının çözümü için çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

TYÇP çalışanları ile köylerdeki yolların dikenlerden temizlenmesi, çöplerin toplanması ve su depolarının temizlenmesi gibi çalışmaları da yürüttüklerini ifade eden Oğuz, "Kaymakam Türkmen ile köyleri ziyaret ederken tespit ettiğimiz yardıma muhtaç insanlara TYÇP çalışanları vasıtasıyla yardım yapmaya çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda hastalarımıza, yaşlılarımıza ve engellilerimize uğrayıp ihtiyaçlarını tespit ediyor ve Hemşin Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Gönül Elçileri ve TYÇP kapsamındaki arkadaşlar ile yardım yapıyoruz" dedi.

Evine yardım götürülen Ayşe Dursune Uzun ise hizmetlerden dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Kışlık yakacağım azaldığı için oduna ihtiyacım olduğunu söyledim. İnce çalıları yakarak ısınmaya çalışıyordum. Kendileri odunu kamyona yükleyip evimin kapısına kadar getirdiler. Hepsinden Allah razı olsun" dedi. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Hamza Türkmen Hemşin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title