Haberler

Rize'de Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) şifreli haberleşme programı Eagle ve ByLock kullandıkları iddia edilen eski 10 polis hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdurrahman Taşkın, Abdurrahim Türkmen, Ahmet Ali Şimşek, Emre Gökçen Ülger, Tolgay Karabulut, Uğur Varol, Emre Sarı ile tutuksuz yargılanan F.K ve E.İ. katıldı.

Tutuklu yargılanan Harun Solmaz'ın ifadesi ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındı.

Duruşmada, iddianame ve savcılık ifadeleri okundu. İddianamede, meslekten ihraç edilen polis memurlarının ByLock ya da Eagle kullandıkları, örgüte finansal destek sağladıkları yer aldı.

Sanıklardan Abdurrahman Taşkın, terör örgütü suçlamalarını kabul etmediğini ve ByLock kullanmadığını söyledi.

Türkmen ise örgütle ilişkisi bulunmadığını öne sürdü.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde emniyet amirliği yaptığı dönemde siciline düşük not verdiği personelin, kendisine iftira attığını savunan Türkmen, bu kişiden şikayetçi olduğunu belirtti. Türkmen, aynı personelin 4 ay önce iftira nedeniyle ceza aldığını iddia etti.

Sanıklardan Şimşek, ByLock programı bulunan telefon numarasının kendisine ait olmadığını, evinde çıkan örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait CD'nin başkaları tarafından buraya konulduğunu öne sürdü.

Sanık Sarı da darbe girişimi gecesiyle birlikte üç gün aralıksız çalıştığını söyledi. Açığa alınma evrakına neden belirtilmediği için "şerh" düşüldüğünü anlatan Sarı, ByLock kullanıcısı olmadığı savundu.

Ülger ise darbe girişimi gecesi İkizdere İlçe Emniyet Amirliğinde vekaleten göreve gittiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Darbe gecesi İkizdere İlçe Emniyet Amirliğini arayarak, herkesin silahlarını alması ve kesinlikle teslim olmayacağımız talimatını verdim. Daha sonra ilçeye giderek hazır bulundum. Devletime bu zamana kadar hiçbir zararım olmadı. Hakkımda rapor hazırlayan polis, FETÖ'den tutuklandı. Rapor hazırlayan polis cezaevine düştükten sonra başkaları aracılığıyla benden helallik istedi. Darbe gecesi gelen olursa 'İçeri kimseyi sokmayacaksınız' talimatını verdim. 'Paranızı çekin', 'Gelen olursa kesinlikle direnmeyin', 'Milleti sokağa dökmeyin, galeyana getirmeyin' şeklinde verilen tanık beyanları kesinlikle doğru değildir. Sicil notunu düşük verdiğim, darbe gecesi sarhoş olarak karakola gelen üç tanığın ifadesiyle yargılanıyorum. Verdiğimiz mühimmatı darbe gecesi taşıyamayan personelle yüzleşmek istiyorum."

Sanık Uğur Varol da 17-25 Aralık sonrasında her türlü güvenlik soruşturmasından geçmesinin ardından TEM Şubesinde çalışmaya başladığını, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, geçici görevle gittiği Diyarbakır'da teröre karşı mücadele ettiğini söyledi. 16 Temmuz'da 8. Hava Jet Üssünden uçakların kalkmaması için nöbet tuttuğunu, darbeye kalkışanları gözaltına aldıklarını anlatan Varol, kendisiyle ilgili ifade veren kişiyi tanımadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Şimşek Emre Sarı Gökçen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title