Haberler

Rize'de Ev Yangını: 1 Ölü, 1 Yaralı

Güncelleme:

Rize'de bir evde çıkan yangında bir kadın yanarak öldü, kendisini kurtarmaya çalışan eşi ağır yaralandı.

Rize'de bir evde çıkan yangında bir kadın yanarak öldü, kendisini kurtarmaya çalışan eşi ağır yaralandı.

Merkeze bağlı Hamidiye Mahallesi Güzelsırt mevkisinde Ali Rıza Uzunsakal'a ait evde ilk belirlemelere göre yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangın sırasında yaşamını yatağa bağımlı şekilde sürdüren Mevlüde Uzunsakal (87) yanarak hayatını kaybetti. Sabah namazı için camiye giden, döndüğünde yangını fark eden Ali Rıza Uzunsakal (85), eşini kurtarmaya çalışırken ağır yaralandı.

Ambulansla Recep Tayyip Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Uzunsakal, yapılan ilk müdahalenin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine sevk edildi.

Yangın ise Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Uzunsakal çiftinin komşularından Hava Karamahmut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde gök gürültüsüyle uyandıklarını belirterek, "Komşumuzun evinin yandığını öğrendik. Hemen yardıma geldik. Yıldırım sebebiyle evin yandığını söylüyorlar. Teyzemiz hem yaşlı hem de yatalak olduğu için evden çıkamadı. Çok üzgünüz" dedi.

Yakup Karayiğit ise yangında ölen Mevlüde Uzunsakal'ın hasta olduğunu ifade ederek, eşinin sabah namazına gittiğini, dönünce evin her tarafının yandığını gördüğünü anlattı.

Ali Rıza Uzunsakal'ın çaresizce içeri girmeye çalıştığını dile getiren Karayiğit, "O sırada ağır yaralandı. Yıldırım düşmesinden dolayı elektrik kabloları tutuşmuş, evin o yüzden yandığını söylüyorlar ama kesin nedeni belli değil. Allah yardımcıları olsun. Çok üzgünüz" diye konuştu. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Hamidiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title