Haberler

Rize'de Eski Adliye Binası Proje Kapsamında Yıkıldı

Rize'de eski adliye binası olarak hizmet veren, daha sonra sağlık ocağı olarak kullanılan bina, Meydan Projesi kapsamında yıkıldı.

Bir süre önce boşaltılan bina, çevrede güvenlik önlemleri alınmasının ardından iş makineleriyle yıkıldı. Yıkımı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Belediye Başkan Yardımcıları Sultan Yılmaz ve İsmet Sivrikaya, AK Parti İl Başkan Vekili İshak Alim ve vatandaşlar izledi.

Milletvekili Karal, sıradan bir binayı yıkmadıklarını belirterek, "Buranın sembolik bir anlamı var. Aslında yapmak için toplandık. Yıkmak için toplanmış değiliz." dedi.

Rize'de bu eski adliye binasına işi düşmeyen hiçbir hemşehrisinin olmadığını ifade eden Karal, şunları söyledi:

"Mutlaka herkes bir şekilde bu binadan içeri girmiştir. Birçok hemşehrimizin hatırasının olduğu bir binadır. Ben de 28 Şubat sürecinde özellikle bu binada çok yargılandım. Bu binada benim de çok ciddi hatıralarım var. 28 Şubat sürecinde yapmış olduğum konuşmalardan dolayı 5 yıl bu binaya girdim, çıktım ve hesap verdim. Sonuçta bu bir hizmet binasıydı. Adalet mekanizmasının teessüs ettirildiği bir binaydı. Şimdi bu binanın şekline son veriyoruz. Meydan Projesi'nin başlaması için bir stat verilmiş oluyor."

Belediye Başkanı Kasap da yaptıkları çalışmaları ve attıkları adımları halkla ve yetkililerle paylaştıklarını kaydederek, "Biz herşeyi halkımızla iç içe yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Meydan Projesi'nin en can alıcı noktasına geldiklerini belirten Kasap, "Proje kapsamında daha önce Rize Cumhuriyet Polis Karakolu binasını yıkmıştık. Son nokta olarak düşündüğümüz binamızı yıkmış olacağız. Bu yıkımla proje aşamasına geçiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla bir yandan ilimizi kasaba görüntüsünden kentsel görüntüye kavuşturuyoruz. Diğer yandan da adına 10 numara verdiğimiz projeleri büyük hızla yürütüyoruz. Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığımız projelerimizi 3. yılın başında uygulama safhasına gelmiş bulunmaktayız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kasap, iş makinesine çıkarak ilk yıkım işlemini gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sultan Yılmaz Hasan Karal AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title