Haberler

Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (RENK) kapsamında öğrencilerle kitap okudu.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (RENK) kapsamında öğrencilerle kitap okudu.

Okullarda "Kitap Okuma Saati" faaliyetleri kapsamında Vali Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Özer ve İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ile Merkez Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nu ziyaret etti. Burada öğrencilerle kitap okuyan Yazıcı, öğrencilerden evde aileleriyle kitap okumalarını istedi.

Amaçlarının bütün Rize halkıyla öğretmen, öğrenci, polis, asker, iş adamı ve akademisyeni yani toplumun bütün katmanlarıyla kitap okumayı Rize'de alışkanlık haline getirmek olduğunu ifade eden Yazıcı, "Hep birlikte Rize'de eğitimle ilgili seferberlik başlattık. Öğrencilerimizin okumayı sevmeleri ve alışkanlık kazanmaları noktasında başlatılan bu çalışmada emeği geçen tüm öğretmenleri kutluyorum" dedi.

Yazıcı, Rize'de bir sinerji yaratmak ve kentteki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmak istediklerini belirterek, "Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi hem yabancı dil öğretimini, kültürel faaliyetleri, sosyal faaliyetleri, sportif faaliyetleri hem de akademik ilerlemeyi temel almaktadır. Eğitimde başarılı olmak istiyorsak, sürekliliği göz ardı edemeyiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Şemsettin Durmuş Ersin Yazıcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title