Haberler

Rize'de Cenazenin Zorlu Yolculuğu

Güncelleme:

Rize'nin Selimiye Köyü'nde vefat eden Fatma Ay'ın cenazesi, yol yapılamayan Dilsizdağı Mahallesi'ndeki mezarlığa, 1.5 kilometrelik dik patika yoldan, seferber olan köylüler tarafından taşındı.

Rize'de merkeze bağlı Selimiye Köyü'nde vefat eden 90 yaşındaki Fatma Ay'ın cenazesinin bulunduğu tabut, arazi anlaşmazlığı nedeniyle yol yapılamayan Dilsizdağı Mahallesi'ndeki mezarlığa, 1.5 kilometrelik dik patika yoldan seferber olan köylüler tarafından taşındı.

Selimiye Köyü'nde dün vefat eden Fatma Ay'ın cenazesi öğle vakti köy camiinde kılınan namazın ardından araçla patika yolun başlangıcına getirildi.


Seferber olan köylülerin ikişerli gruplar halinde değişmeli olarak sırtladıkları tabut, yaklaşık 1.5 kilometre uzunluğundaki dik ve dar patika yoldan Dilsizdağı Mahallesi'ne taşındı.


40 dakika süren zorlu yolculuğun ardından cenaze aile kabristanlığında defnedildi. Yaşlı kadının boş tabutu da ilkel teleferiğe konularak gönderildi.


"ACIMIZI UNUTUYOR, CENAZEYİ NASIL GÖTÜRECEĞİMİZİN DERDİNE DÜŞÜYORUZ"

10 hanenin bulunduğu Dilsizdağı Mahallesi'ne yol almak için yıllardır uğraştıklarını ancak sonuç alamadıklarını anlatan Recep Kurt, "Cenazeleri böyle taşımaktan bezdik. Buna bir çözüm bulunsun ve yolumuzu yapsınlar." dedi.


Muhammet Kurt ise, "Çok hisseli araziler var. 40 kişiden imza aldık, 3 kişi yol için imza vermedi. Yükümüzü, cenazemizi teleferiklerle ya da patika yoldan taşıyarak evimize ulaştırıyoruz. Boş tabutu koyup teleferikle geri göndereceğiz. Dolu tabutu koymaya cesaret edemedik. İlkel teleferik hattı çok sağlam değil. Cenaze düşse rezil olacağız. Tüm resmi makamlara başvurduk ancak bugüne kadar yolumuzu yaptırmak için sonuç alamadık. Yolun yapılmasını istiyoruz. Cenazemiz var. Acılıyız ama acımızı unutuyor, cenazeyi nasıl götüreceğiz onun derdine düşüyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Recep Kurt Fatma Ay Selimiye 3. Sayfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu?
500

Yorumlar (11)

cnr:

ver akpye halen ver oyu rizeli

17
13
yanıtYanıtla
ver chp ye:

vatanı satsın

yanıt7
yanıt5
yusuf:

ah akılsız ah! sen koy halkını bılmezsın! kendılerı yola pay vermek ıstemezler! bu hayatı onlar istiyor! yola gelınce rızenın yollarınıda bılmezsın! koca dagları delıp ıcıne dınamıt koyup patlatarak yaptılar o yolları! bos bogazlık yapma!

yanıt5
yanıt0
...:

ver chp ye onlar yürüyen merdivende aşağı inan taraftan yukarı çıkmaya çalışan adamlar mezar yolu yerine alem yolu yaparlar yani o kadar akıllılar

yanıt5
yanıt0
LAN:

Karadeniz insanı ne kadar zor şartlarda yaşasa da hiç bir zaman devlet bize bağmiy dememiştir. Her zaman devletine mileltine sadık kalmıştır.

21
2
yanıtYanıtla
53:

vatandaş yol vermiyor bi karış toprak için bi taraflarını parçalıyorlar sonra yol yok müstehak

15
1
yanıtYanıtla
İSMET:

OY verirken koyun gibi AKP diyorsunuz. ? oy veriyorsunuz hizmet niye yok. Ağlamayacaksınız o zaman. Demekki hakkınıza razısınız. Sırtta taşımaya devam. Siz OY vermeye devam edin. . . .

3
12
yanıtYanıtla
Prometheus:

umrumda bile değil. Uzay çağında orta çağı yaşıyoruz. Cahil bir halk ve iğrenç bi yönetim.

2
11
yanıtYanıtla
Ati20Mobil-IOS:

Rizeli gardaşlar dünya lideri diye tanıttığınız hemşeriniz size yardımcı olmadı mı? Koskoca Cumhurbaşkanı 3 aileyi ikna edemedi mi yazıklar olsun memleketine faydası yok Başkan olmaya çalışıyor

7
1
yanıtYanıtla
semih:

YOL İSTEMİYORLARSA BAHÇELERİNE GÖMECEKLER. YAPACAK BİŞEY YOK. .

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title