Haberler

Rize'de Bin 675 Kişiye İş İmkanı

İŞKUR İl Müdürü Kiraz: "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin 675 kişi Rize'de işe yerleştirilecek"

Rize İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, Rize ve ilçelerindeki kamu, kurum ve kuruluşlarda görevlendirilmek üzere bin 675 kişiye geçici iş imkanı sağlayacaklarını belirtti.

Kiraz, İl Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, TYÇP kapsamında geçici iş başvurularının bugün itibarıyla başladığını belirterek, "Bu kapsamda çalışmak isteyen vatandaşlarımızın 2 Ekim tarihine kadar başvuru yapmaları gerekir" dedi.

İlgili kurumlarda 8,5 ay sürecek istihdam süreci boyunca tüm özlük haklarıyla sigorta ve maaş ödemelerinin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından yapılacağını ifade eden Kiraz, şunları söyledi:

"Başvurular sonucunda noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle bin 675 kişi belirlenecek. Bu kişiler 15 Ekim tarihinde iş başı yaparak sözleşme gereğince 30 Haziran 2015 tarihine kadar çalışacak. Başvuru yapacak kişiler sadece bir kurumu seçebilecek. Birden fazla kuruma başvuran kişilerin başvuruları geçersiz sayılacak. İş bulamayan ve iş arayan vatandaşları piyasaya çekip bunlara çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında iş vererek kendilerine iş bulma imkanı oluşturmalarını sağlıyoruz.

İşsiz kardeşlerimizin evlerinde boş boş durup maaşsız kalmalarını istemiyoruz. Geçici de olsa bu kardeşlerimize iş imkanı sağlayıp kendi niteliklerine göre süreç sonunda iş aramalarına imkan tanıyoruz. Bir özgüven oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Özellikle kadın istihdamı konusunda projemizin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. 2012 yılından bu yana projelerimiz kapsamında 6 binin üzerinde vatandaşımıza istihdam sağladık." - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Kiraz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title